USDD: Ακόμα ένα αλγοριθμικό stablecoin έχασε το όριο του δολαρίου - Οι ομοιότητες με το Terra

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
USDD: Ακόμα ένα αλγοριθμικό stablecoin έχασε το όριο του δολαρίου - Οι ομοιότητες με το Terra
Το USDD έφτασε να κινείται την Κυριακή στα επίπεδα των 93 σεντ.

Ακόμα ένα stablecoin που προορίζεται να έχει πάντα αξία ύψους 1 δολαρίου, το USDD, έχασε το εν λόγω όριο την Κυριακή, όπως ανέφερε το CNBC.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το USDD έφτασε να κινείται την Κυριακή στα επίπεδα των 93 σεντ, με τον δημιουργό του να έχει συγκεντρώσει ένα απόθεμα από bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα αξίας σχεδόν 2 δισ. δολαρίων για να παρέχει ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας σε περίπτωση μαζικής φυγής των επενδυτών από το USDD.

Η εξέλιξη οδήγησε σε φόβους για το ότι το USDD μπορεί να ακολουθήσει τη μοίρα του terraUSD ή του UST, το αποκαλούμενο stablecoin που κατέρρευσε και αποτελούσε μέρος ενός πειράματος με την ονομασία Terra.

Η πτώση του UST προκάλεσε μεγάλες πιέσεις στην ευρύτερη αγορά των crypto, που δέχονται ισχυρές απώλειες τις τελευταίες εβδομάδας, ακολουθώντας τη διεθνή επενδυτική ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομία.

Ομοιότητες και διαφορές του USDD με το UST

Όπως αναφέρει το CNBC, το USDD τρέχει έναν πολύπλοκο αλγόριθμο - σε συνδυασμό με ένα σχετικό token με την ονομασία tron - για να διατηρήσει τη σύνδεση ένα προς ένα με το δολάριο, λειτουργώντας με τον ίδιο τρόπο όπως το UST της Terra.

Ακόμα, το USDD έχει «μαζέψει» μια σημαντική δεξαμενή άλλων ψηφιακών tokens για να βοηθήσει στην αύξηση της τιμής του σε περίπτωση που οι επενδυτές αποσυρθούν μαζικά. Η Terra αγόρασε κρυπτονομίσματα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια προσπάθεια να κρατήσει «ζωντανό» το stablecoin της, μια κίνηση που τελικά αποδείχθηκε μάταιη.

Ωστόσο, υπάρχουν και διαφορές μεταξύ των δύο.

Το USDD δεν πλησιάζει σε καμία περίπτωση την κλίμακα της Terra, της οποίας τα tokens UST και luna έφτασαν σε συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση τα 60 δισ. δολάρια στο αποκορύφωμά τους.

Όπως δήλωσε στο CNBC ο Ντάστιν Τίαντερ, αναλυτής στην Messari, «το USDD δεν έχει το βάρος για να προκαλέσει τον ίδιο αντίκτυπο με το UST», προσθέτοντας ότι η χρήση του USDD δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο ήταν το UST πριν από την κατάρρευσή του.

Ακόμα, σε αντίθεση με το UST, το οποίο ήταν μόνο εν μέρει εξασφαλισμένο με κρυπτονομίσματα, το USDD στοχεύει να είναι υπερκαλυμμένο, πράγμα που σημαίνει ότι τα περιουσιακά του στοιχεία υπερβαίνουν πάντα τον αριθμό των tokens σε κυκλοφορία

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider