Κατάρρευση TerraUSD: Σχεδόν εκμηδενίστηκε η αξία του αδελφού Luna

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατάρρευση TerraUSD: Σχεδόν εκμηδενίστηκε η αξία του αδελφού Luna
To Luna, το αδελφό νόμισμα του αμφιλεγόμενου stablecoin TerraUSD, κατέρρευσε στα σχεδόν 0 δολάρια. 

To Luna, το αδελφό νόμισμα του αμφιλεγόμενου stablecoin TerraUSD, κατέρρευσε στα σχεδόν 0 δολάρια.

To TerraUSD ή UST έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής τις τελευταίες ημέρες, καθώς το λεγόμενο stablecoin το οποίο υποτίθεται ότι έχει σταθερή αναλογία 1 προς 1 με το δολάριο, υποχώρησε σημαντικά κάτω από το επίπεδο του 1 δολαρίου.

Το UST είναι ένα αλγοριθμικό stablecoin που χρησιμοποιεί τον κώδικά του για να διατηρεί την τιμή του γύρω στο 1 δολάριο στη βάση ενός περίπλοκου συστήματος «κοπής και καταστροφής». Ένα token UST δημιουργείται από την καταστροφή μέρους του αδελφού luna προκειμένου να διατηρηθεί η σύνδεση (peg) με το δολάριο.

Σε αντίθεση με τα ανταγωνιστικά stablecoins και το USD Coin, το UST δεν υποστηρίζεται από κανένα asset του πραγματικού κόσμου όπως τα ομόλογα. Αντ αυτού, το Luna Foundation Guard, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή του Terra Do Kwon, διατηρεί απόθεμα περίπου 3,5 δισ. δολαρίων σε bitcoin. Ωστόσο, σε καιρούς αυξημένης μεταβλητότητας, όπως συνέβη αυτή την εβδομάδα, το UST δοκιμάζεται.

Η σύνδεσή του με το δολάριο χάθηκε και τώρα οι επενδυτές σπεύδουν να ξεφορτωθούν το αδελφό Luna. Η τιμή του Luna καταβαραθρώθηκε από τα περίπου 85 δολάρια μία εβδομάδα πριν στα περίπου 4 σεντς την Πέμπτη για να καταστεί σχεδόν άχρηστο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JPMorgan: Ποιους κινδύνους «δείχνει» για τις αγορές των crypto και stablecoin η κατάρρευση του Terra;

gazzetta
gazzetta reader insider insider