Bitcoin: Κοντά στο να κάμψει το επίπεδο αντίστασης των 45.000 δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Κοντά στο να κάμψει το επίπεδο αντίστασης των 45.000 δολαρίων
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχει κερδίσει 15% από τις 11 Μαρτίου, κάνοντας ένα «κρυφό» ράλι.

Το «κρυφό» ράλι του Bitcoin τις δύο τελευταίες εβδομάδες το έφερε κοντά σε ένα επίπεδο αντίστασης, που σύμφωνα με τους αναλυτές της Miller Tabak + Co. πρέπει να ξεπεράσει για να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Έχοντας κερδίσει 15% από τις 11 Μαρτίου, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε χρηματιστηριακή αξία, πλησιάζει να φτάσει τα 45.000 δολάρια. Εάν το Bitcoin «μπορέσει να σπάσει αυτό το επίπεδο την επόμενη εβδομάδα με οποιονδήποτε ουσιαστικό τρόπο, θα αποκτήσει πολύ ανοδική δυναμική», δήλωσε ο Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη Miller Tabak + Co., αναφέρει το Bloomberg.

Ο Maley παρακολουθεί ένα μοτίβο «αύξουσας τριγώνου» και δηλώνει ότι θα ήθελε να δει το κρυπτονόμισμα να σπάει το επίπεδο των 45.000 δολαρίων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, επειδή οι συναλλαγές το Σαββατοκύριακο δεν είναι έντονες για να υποστηρίξουν την άνοδο της τιμής.

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο έως και 0,8% την Κυριακή στα 44.947 δολάρια, φτάνοντας στο ανώτερο άκρο του στενού εύρους των 35.000 έως 45.000 δολαρίων από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Το νόμισμα έχει κολλήσει σε αυτό το επίπεδο καθώς η FED και άλλες κεντρικές τράπεζες αναιρούν ορισμένα από τα μέτρα οικονομικής τόνωσης που είχαν θέσει σε εφαρμογή ως απάντηση στην ύφεση της πανδημίας. Αυτό σημαίνει ότι πλέον υπάρχουν λιγότερα μετρητά για να διατεθούν σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων. Επιπλέον, τα ψηφιακά νομίσματα τέθηκαν υπό έλεγχο μετά τους ισχυρισμούς ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να παρακάμψουν τις ρωσικές κυρώσεις, αν και πολλοί αναλυτές απορρίπτουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Ωστόσο, το Bitcoin σημείωσε ράλι αυτόν τον μήνα παράλληλα με τις ευρύτερες αυξήσεις στις μετοχές των ΗΠΑ. Το νόμισμα έχει αυξήσει την αξία του κατά σχεδόν 8% από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Αν και τα υπό διαχείριση κρυπτοστοιχεία αυξήθηκαν τον Μάρτιο, ο συνολικός όγκος συναλλαγών μειώθηκε κατά 30% στα 259 εκατομμύρια δολάρια, διατηρώντας την πτωτική τάση για πέμπτο συνεχόμενο μήνα σύμφωνα με έκθεση της CryptoCompare.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider