Άλμα 9% για το bitcoin με φόντο το διάταγμα Μπάιντεν για τα κρυπτονομίσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα 9% για το bitcoin με φόντο το διάταγμα Μπάιντεν για τα κρυπτονομίσματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να υιοθετεί υποστηρικτική στάση έναντι των ψηφιακών assets.

Την ανιούσα πήραν το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα χάρη στις λεπτομέρειες από το εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν που ήρθαν στη δημοσιότητα και αποκαλύπτουν πως ο Αμερικανός Πρόεδρος υιοθετεί υποστηρικτική στάση έναντι των ψηφιακών assets.

To bitcoin καταγράφει αυτή την ώρα άνοδο 7,85% στα 41.734 δολάρια, ενώ νωρίτερα τα κέρδη του έφτασαν το 9%, σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk. Ανοδικά κινούνται και άλλα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του ether.

Το ράλι ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση των λεπτομερειών από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και μια διαδικτυακή ανακοίνωση για το επικείμενο εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν για τα κρυπτονομίσματα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος φέρεται να είναι έτοιμος να υπογράψει ένα διάταγμα που θα δίνει εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μελετήσουν και να καταρτίσουν ένα περιεκτικό πλάνο που θα συντονίζει την εποπτεία της αγοράς κρυπτονομισμάτων από την κυβέρνηση.

Το διάταγμα αναμένεται να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα και θα περιγράφει τι χρειάζεται να κάνουν το υπουργείο Οικονομικών και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου προκειμένου να αναπτύξουν ρυθμίσεις και πολιτικές για τα ψηφιακά νομίσματα.

Κατά λάθος η ανακοίνωση Γέλεν;

Το διάταγμα της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα κρυπτονομίσματα πετυχαίνει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στο να ενθαρρύνει τη υπεύθυνη καινοτομία και να αντιμετωπίζει τους δυνητικούς κινδύνους για τους καταναλωτές και το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ανέφερε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ την Τρίτη το βράδυ. Η ανακοίνωση που έχει ημερομηνία 9 Μαρτίου, αποσύρθηκε στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider