Bitcoin: Απώλειες έως και 15% από μια εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Απώλειες έως και 15% από μια εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Κάτω από τα επίπεδα των 41.000 δολαρίων κινείται το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, εν μέσω της κρίσης στην Ανατολική Ευρώπη.

Κάτω από τα επίπεδα των 41.000 δολαρίων κινείται το bitcoin, καθώς η αγορά των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να επηρεάζεται από την κρίση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Αργά το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) το bitcoin σημείωνε κέρδη 0,27% στα 40.817 δολάρια, ενώ το δεύτερο δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, το ethereum, ενισχυόταν 1,17% στα 2.930 δολάρια.

Ο Έντουαρτ Μόγια, αναλυτής της Oanda, ανέφερε στο MarketWatch πως η πορεία των κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες μέρες επηρεάζεται από την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Ευρώπη αλλά και από τη μείωση του ρίσκου που επιλέγουν οι επενδυτές.

Ο Μόγια υποστηρίζει πως μια ενδεχόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να επιφέρει απώλειες 10% με 15% στο bitcoin, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Ακόμα, ο Μόγια αναφέρει πως η επιθετική «σύσφιξη» των υποστηρικτικών πολιτικών της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) θα μπορούσε να περιορίσει την έκθεση των επενδυτών στο bitcoin.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η εκτίναξη του πληθωρισμού «έριξε» την τιμή του bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider