Κρυπτονομίσματα
14-12-2021 | 09:58

Bitcoin: Σταθεροποίηση μετά την κατρακύλα - Ενισχύεται η αμφισβήτησή του

Newsroom
Μοιράσου το
Bitcoin: Σταθεροποίηση μετά την κατρακύλα - Ενισχύεται η αμφισβήτησή του
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το bitcoin την Τρίτη σταθεροποιείται αφού κατρακύλησε από το υψηλό όλων των εποχών του Νοεμβρίου, καθώς η προοπτική απόσυρσης των προγραμμάτων ενίσχυσης της ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες πλήττει την ζήτηση για κρυπτονομίσματα.

Το ψηφιακό asset διαπραγματεύεται στα 46.435 δολάρια, μετά από πτώση 6,3% μια ημέρα νωρίτερα. Ένα ευρύ φάσμα άλλων νομισμάτων όπως το ether, το solana και το dogecoin γνώρισαν επίσης απώλειες.

Τα εικονικά νομίσματα έχουν δυσκολευτεί τον τελευταίο καιρό μαζί με άλλες κερδοσκοπικές επενδύσεις όπως οι meme μετοχές, εν μέρει καθώς η Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες περιορίζουν το κύμα της ρευστότητας που χαρακτήρισε την περίοδο της πανδημίας η οποία εκτόξευσε διάφορες αγορές.

Το bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 30% από το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 69.000 δολαρίων στις 10 Νοεμβρίου. Οι υποστηρικτές του υποστηρίζουν ότι η πτώση είναι προσωρινή καθώς οι λιανικοί και θεσμικοί αγοραστές εμπλέκονται όλο και περισσότερο σε επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο εξακολουθεί να έχει άνοδο περίπου 60% μέχρι στιγμής το 2021, υπερβαίνοντας τις αποδόσεις παραδοσιακών assets όπως διεθνείς μετοχές, εμπορεύματα και χρυσό. Αλλά οι μεγάλες διακυμάνσεις του έχουν θέσει εν αμφιβόλω τις προσδοκίες που το πλαισιώνουν ως αποθηκευτικό μέσο αξίας και δύναμη αντισταθμίσματος του πληθωρισμού.

«Η ιδέα ότι καθώς θα ωρίμαζε, η μεταβλητότητα θα υποχωρούσε δεν έχει πραγματικά υλοποιηθεί», δήλωσε ο Μαρκ Τσάντλερ, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Bannockburn Global Forex, σύμφωνα με το Bloomberg. «Η μεταβλητότητα του είναι θανατηφόρα και τα άλλα υποτιθέμενα χαρακτηριστικά του, όπως η αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού, φαίνονται ψευδή».
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.