Ripple: «Πρόοδος» στην δικαστική της διαμάχη με την SEC για το κρυπτονόμισμα XRP

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ripple: «Πρόοδος» στην δικαστική της διαμάχη με την SEC για το κρυπτονόμισμα XRP
Η Ripple, η οποία εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, προκάλεσε πολύ θόρυβο κατά τη διάρκεια της crypto-φρενίτιδας στα τέλη του 2017 και του 2018.

Η Fintech εταιρεία Ripple κάνει μεγάλα βήματα στη νομική της διαμάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος Μπραντ Γκάρλινγκχαουζ τη Δευτέρα.

Ο Γκάρλινγκχαουζ είπε ότι αναμένει ότι η υπόθεση, η οποία επικεντρώνεται στο XRP, το έβδομο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, θα ολοκληρωθεί πιθανότατα το επόμενο έτος.

«Βλέπουμε πολύ καλή πρόοδο παρά την αργή δικαστική διαδικασία», ανέφερε.

«Σαφώς βλέπουμε καλές ερωτήσεις να γίνονται από τον δικαστή. Και νομίζω ότι ο δικαστής συνειδητοποιεί ότι αυτό δεν αφορά μόνο την Ripple, αλλά θα έχει ευρύτερες επιπτώσεις».

Η Ripple, η οποία εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, προκάλεσε πολύ θόρυβο κατά τη διάρκεια της crypto-φρενίτιδας στα τέλη του 2017 και του 2018, όπου οι τιμές του bitcoin, του ether και άλλων κρυπτονομισμάτων εκτοξεύτηκαν στα ύψη.

Το XRP, ένα token με το οποίο η Ripple συνδέεται στενά, επωφελήθηκε από αυτό το ράλι, φτάνοντας σε υψηλό όλων των εποχών πάνω από 3 δολάρια. Έκτοτε μειώθηκε δραματικά από αυτή την τιμή, αλλά κατά το τελευταίο κύμα ανόδου των κρυπτονομισμάτων καταγράφει κέρδος άνω του 370% στο έτος μέχρι σήμερα.

Η τεχνολογία της Ripple έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στις τράπεζες και άλλες εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να στέλνουν χρήματα διασυνοριακά πιο γρήγορα και με χαμηλότερο κόστος. Η εταιρεία εμπορεύεται επίσης ένα άλλο προϊόν που χρησιμοποιεί XRP για διασυνοριακές πληρωμές που ονομάζεται «ρευστότητα κατ' απαίτηση» (Οn Demand Liquidity).

Η SEC ανησυχεί για τους δεσμούς της Ripple με το XRP, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία και τα στελέχη της πούλησαν tokens αξίας 1,3 δισ. δολαρίων σε μια μη εγγεγραμμένη προσφορά τίτλων. Αλλά η Ripple υποστηρίζει ότι το XRP δεν πρέπει να θεωρείται ως security, μια κατηγοριοποίηση που θα το έθετε υπό πολύ περισσότερο ρυθμιστικό έλεγχο.

Η υπόθεση λαμβάνει χώρα καθώς οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο ρίχνουν μια πιο προσεκτική ματιά στα κρυπτονομίσματα, μια αγορά που εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη, αλλά έχει σημειώσει άνθηση τον τελευταίο χρόνο.

Ο Γκάρλινγκχαουζ είπε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη και η Ελβετία είναι παραδείγματα χωρών που επιδεικνύουν «ηγετική θέση» όσον αφορά τη ρύθμιση της αγοράς, ενώ η Κίνα και η Ινδία έχουν καταπολεμήσει τον κλάδο.

«Γενικά, η κατεύθυνση του ταξιδιού είναι πολύ θετική», είπε ο Γκάρλινγκχαουζ .

Ο Μπράντι Ντούγκαν, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Suisse, είπε ότι η νομοθεσία είναι ένα κομβικό σημείο για τα crypto και που είναι πιθανό να αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου.

«Είναι μια αγορά που βρίσκεται νωρίς στην ανάπτυξή της», αναφέρει ο ίδιος, ο οποίος τώρα διευθύνει την εταιρεία fintech Exos. «Πιστεύω ότι είναι μια υγιής αγορά και είναι μια αγορά που θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με θετικό τρόπο».

Η Ripple, μια ιδιωτική εταιρεία, αποτιμήθηκε για τελευταία φορά στα 10 δισ. δολάρια και μετρά ως επενδυτές άτομα όπως ο τομέας venture capital της Alphabet, GV, ο Αντρέεσεν Χόροβιτς και η ιαπωνική SBI Holdings.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ripple λανσάρει τη νέα crypto-λύση Liquidity Hub για χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, πέραν του XRP

Σε ράλι το κρυπτονόμισμα της Ripple

Στα δικαστήρια «σέρνουν» το Ripple οι επενδυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider