Ινδονησία: Το Ανώτατο Θρησκευτικό Συμβούλιο θεωρεί «απαγορευμένες» τις συναλλαγές με crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδονησία: Το Ανώτατο Θρησκευτικό Συμβούλιο θεωρεί «απαγορευμένες» τις συναλλαγές με crypto
Στο συμπέρασμα πως οι συναλλαγές με τα κρυπτονομίσματα αλλά και οποιαδήποτε ενασχόληση μαζί τους συνιστά «αμαρτία» και θα πρέπει να απαγορεύεται κατέληξε το Ανώτατο Θρησκευτικό Συμβούλιο της Ινδονησίας, μετά από έκτακτη σύγκλισή του με μοναδικό θέμα την γνωμοδότηση επί του ζητήματος.

Στο συμπέρασμα πως οι συναλλαγές με τα κρυπτονομίσματα αλλά και οποιαδήποτε ενασχόληση μαζί τους θα πρέπει να απαγορεύεται κατέληξε το Ανώτατο Θρησκευτικό Συμβούλιο της Ινδονησίας, μετά από έκτακτη σύγκλισή του με μοναδικό θέμα την γνωμοδότηση επί του ζητήματος.

Αναλυτικότερα, μετά από σχετικό αίτημα της κυβέρνησης του ασιατικού κράτους, όπου το Ισλάμ είναι η κυρίαρχη θρησκεία σε ποσοστό 86,7%, το Ανώτατο Θρησκευτικό Συμβούλιο (MUI) θεωρεί «απαγορευμένη» οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα, με μοναδική εξαίρεση το εάν αυτή αφορά στην προώθηση της μουσουλμανικής θρησκείας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, ο επικεφαλής του MUI, Asrorun Niam Sholeh σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως η ενασχόληση με τα κρυπτονομίσματα ενέχει στοιχεία στοιχηματισμού και αβεβαιότητας, ενώ θα μπορούσε να αποδειχθεί επιβλαβής για την σχέση των πολιτών με την θρησκεία.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η συνεδρίαση του Ανώτατου Θρησκευτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για να γνωμοδοτήσει σχετικά με το ζήτημα των crypto, καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες του νησιωτικού κράτους δοκιμάζουν την τύχη τους στην ολοένα και ακμάζουσα αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Χαρακτηριστικά σημειώνεται πως ο τζίρος που σχετίζεται με τα crypto στην Ινδονησία ανέρχεται στα 26 δισ. δολάρια, αποτελώντας ένα μικρό τμήμα της παγκόσμιας αγοράς που υπολογίζεται στα 3 τρισ. δολάρια.

Ωστόσο, η κρίση του Ανώτατου Θρησκευτικού Συμβουλίου -το οποίο αποτελεί επίσημα σύμβουλο του υπουργείου Οικονομικών αλλά και της Κεντρικής Τράπεζας- δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση της Iνδονησίας, η οποία έχει ήδη εκφραστεί θετικά για την χρήση των crypto επιτρέποντας τις συναλλαγές, ενώ προσανατολίζεται και στην δημιουργία ανταλλακτηρίων μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider