Η Ripple λανσάρει τη νέα crypto-λύση Liquidity Hub για χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, πέραν του XRP

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ripple λανσάρει τη νέα crypto-λύση Liquidity Hub για χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, πέραν του XRP
Η λύση On-Demand Liquidity (ODL), δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες και επιχειρήσεις παροχής χρημάτων, ιδίως, να χρησιμοποιούν το κρυπτονόμισμα XRP ως ενδιάμεσο νόμισμα για την αποστολή διεθνών πληρωμών χωρίς τη χρήση του αντίστοιχου τραπεζικού συστήματος.

Σήμερα η Ripple ανακοίνωσε μια νέα crypto-λύση, το Ripple Liquidity Hub, που δεν περιορίζεται στο XRP και στοχεύει και τις επιχειρήσεις. Θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, και θα επιτρέπει τη συγκεντρωτική πρόσβαση σε διαμορφωτές αγορών κρυπτονομισμάτων, ανταλλακτήρια και OTC γραφεία. Η εταιρεία στοχεύει σε υπάρχοντες πελάτες του RippleNet που θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων στους πελάτες τους, σύμφωνα με άρθρο του Ledgerinsights.com.

Ενώ τα προϊόντα της Ripple έχουν μεταμορφωθεί με τα χρόνια, πιο πρόσφατα, έχει διαμορφώσει δύο βασικές λύσεις. Το πρώτο είναι το RippleNet, μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων πληρωμών που χρησιμοποιείται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δεν χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα.

Δεύτερον, υπάρχει η λύση On-Demand Liquidity (ODL), η οποία δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες και επιχειρήσεις παροχής χρημάτων, ιδίως, να χρησιμοποιούν το κρυπτονόμισμα XRP ως ενδιάμεσο νόμισμα για την αποστολή διεθνών πληρωμών χωρίς τη χρήση του αντίστοιχου τραπεζικού συστήματος.

Σε μια ανάρτηση της, η Ripple δήλωσε, «ενώ το XRP Ledger και το XRP είναι και θα παραμείνουν ένα εγγενές μέρος του stack της τεχνολογίας μας, εμείς στη Ripple πιστεύουμε ότι η επίτευξη διαλειτουργικότητας είναι το κλειδί για το ξεκλείδωμα των πραγματικών δυνατοτήτων των κρυπτονομισμάτων».

Τα άλλα κρυπτονομίσματα είναι τα Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash και Ethereum Classic.
«Κατανοούμε από πρώτο χέρι την ανάγκη για εύκολη και αποτελεσματική διαχείριση ρευστότητας – και ως εκ τούτου, λάβαμε ερωτήσεις από τους πελάτες μας που χρειάζονται λύσεις που μπορούν να είναι μια ενιαία στάση για την αγορά, την πώληση και τη διατήρηση crypto-assets», δήλωσε η RippleNet GM Ασίς Μπίρλα.

«Ο συνδυασμός του κρυπτογραφικού DNA της Ripple και της μακρόχρονης ιστορίας της συνεργασίας με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μάς καθιστά σε μοναδική θέση να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα για τους πελάτες μας καθώς προετοιμάζονται για ένα μέλλον με token».

Η εταιρεία Bitcoin ATM Coinme είναι ο πρώτος πελάτης που θα υιοθετήσει την λύση. Υπάρχουν επίσης σχέδια να επεκταθεί η προσφορά ώστε να συμπεριλάβει τα πονταρίσματα και τη δημιουργία απόδοσης.

Η SEC μήνυσε την Ripple και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρό της υποστηρίζοντας ότι το XRP είναι security. Η δικαστική υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider