Συνεχίζεται το ράλι των κρυπτονομισμάτων - Σε ιστορικό υψηλό το Ether

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται το ράλι των κρυπτονομισμάτων - Σε ιστορικό υψηλό το Ether
Σε τροχιά ράλι συνεχίζουν να κινούνται τα κρυπτονομίσματα, με το Ether να ξεπερνά τα 4.700 δολάρια για πρώτη φορά και το Bitcoin να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το ιστορικό υψηλό των 66.923 δολαρίων. 

Σε τροχιά ράλι συνεχίζουν να κινούνται τα κρυπτονομίσματα, με το Ether να ξεπερνά τα 4.700 δολάρια για πρώτη φορά και το Bitcoin να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το ιστορικό υψηλό των 66.923 δολαρίων.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, το Ether, έφτασε τα 4.737 δολάρια το βράδυ της Κυριακής, ενώ σήμερα ενισχύεται 2,4% στα 4.741 δολάρια. Παράλληλα, το Bitcoin σημειώνει άνοδο 4,9% στα 65.965 δολάρια.

Το ανοδικό μομέντουμ για το Ether διατηρείται από τα τέλη Οκτώβρη, όπου μια έκθεση της Finder.com προέβλεψε ότι η τιμή του μπορεί να ξεπεράσει τα 5.100 δολάρια έως το τέλος του έτους, με βάση δημοσκόπηση σε αναλυτές, ενώ έως το 2030 μπορεί να έχει φτάσει τα 50.000 δολάρια.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Business Insider, αρκετοί ειδικοί εκτιμούν ότι το Ether θα ξεπεράσει το bitcoin ως το Νο.1 κρυπτονόμισμα γύρω στα μέσα του 2022, .

Ωστόσο, η κεφαλαιοποίηση του ether εξακολουθεί να είναι περίπου το μισό εκείνης του bitcoin, στα 554,5 δισ. δολάρια και 1,226 τρισ. δολάρια αντίστοιχα.

Τον περασμένο μήνα, το Bitcoin ενισχύθηκε κατά 20% περίπου, ενώ έχει κερδίσει πάνω από 125% έως τώρα φέτος, με το Ether να αυξάνεται 31% τον προηγούμενο μήνα και 535% το 2021.

Πλησιάζει η έγκριση του ETF με ether futures;

Το Ether τις τελευταίες εβδομάδες απολαμβάνει ένα hype γύρω από αυτό, καθώς από την μία οι αναβαθμίσεις που γίνονται στο δίκτυο του, με σκοπό να γίνει πιο βιώσιμο και αποτελεσματικό, έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, αλλά και γιατί ενισχύεται η θεσμική του διάσταση, με την απόφαση του CME να εισάγει για διαπραγμάτευση τα micro futures του ETH.

Tην ίδια στιγμή, η αγορά των crypto προβλέπει και αναμένει την εισαγωγή ενός ETF βασισμένου σε futures ΕΤΗ στις χρηματιστηριακές αγορές, ακολουθώντας το αντίστοιχο παράδειγμα του ETF με bitcoin futures της ProShares. Mάλιστα, σύμφωνα και με το Bloomberg, ένα ETF που βασίζεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ether μπορεί να ξεκινήσει ήδη από το α’ τρίμηνο του 2022, ξεπερνώντας την αναμενόμενη κυκλοφορία ενός ETF spot bitcoin, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι αιτήσεις για ETF που βασίζονται σε Ether futures υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, η VanEck και η ProShares απέσυραν και οι δύο τις αιτήσεις τους στις 20 Αυγούστου, υποδηλώνοντας ότι η SEC δεν είναι ακόμη έτοιμη να τους δώσει το πράσινο φως.
Ωστόσο, αυτή η έγκριση θα μπορούσε να έρθει τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με το Bloomberg. Επί του παρόντος, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ether έχουν ανοιχτό ενδιαφέρον περίπου 1,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία από το CME.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιστορικό ρεκόρ για το Ether - Ξεπέρασε τα 4.600 δολάρια

Κρυπτονομίσματα: Νέο ρεκόρ για το ether χάρη στην αυξημένη χρήση του blockchain ethereum

gazzetta
gazzetta reader insider insider