ΗΠΑ: Κορυφαία γερουσιάστρια των Δημοκρατικών βάζει στο στόχαστρο τα κρυπτονομίσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Κορυφαία γερουσιάστρια των Δημοκρατικών βάζει στο στόχαστρο τα κρυπτονομίσματα
Απώλειες άνω του 5% για το Bitcoin και άνω του 7% για το Ethereum, στον απόηχο της δήλωσης της Ελίζαμπεθ Γουόρεν για μεγαλύτερο έλεγχο των κρυπτονομισμάτων.

Αυστηρές προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που ενέχουν για καταναλωτές και αγορές τα κρυπτονομίσματα έστειλε η γερουσιάστρια των Δημοκρατικών και πρώην υποψήφια του κόμματος για το χρίσμα της προεδρίας των ΗΠΑ, Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Σε επιστολής της προς τον πρόεδρος της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), Γκάρι Γκένσλερ, η Γουόρεν σημειώνει πως «παρόλο που η ζήτηση για τα κρυπτονομίσματα έχει εκτοξευθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, η έλλειψη κανόνων κοινής λογικής για τις συναλλαγές τους έχει αφήσει τους μέσους επενδυτές στο έλεος απατεώνων.

Αυτά τα ρυθμιστικά κενά θέτουν σε κίνδυνο τους καταναλωτές και υπονομεύουν την ασφάλεια των χρηματοοικονομικών αγορών μας. Η SEC πρέπει να αξιοποίηση το θεσμικό της ρόλο και να αντιμετωπίσει αυτά τα ρίσκα, ενώ και το Κογκρέσο πρέπει να κλείσει αυτά τα ρυθμιστικά κενά» κατέληξε η Γουόρεν στην επιστολή της.

Σημειώνεται πως μετά από τη γνωστοποίηση της επιστολής της γερουσιάστριας, το Bitcoin υποχωρεί 5,80% στα 32.545 δολάρια και το Ethereum χάνει 8,83% στα 2.155 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider