Έλον Μασκ: Γιατί το dogecoin είναι καλύτερο από το bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Γιατί το dogecoin είναι καλύτερο από το bitcoin
Ο διάλογος στο Twitter του τώρα δείχνει πως το dogecoin μάλλον είναι το φαβορί για διάδοχος του bitcoin.

Ο επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ στο τελευταίο του tweet αποκάλυψε γιατί ο 2ος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου και πιστός του bitcoin μέχρι πρότινος στράφηκε εναντίον του ξαφνικά. Αφού διέκοψε τις αγορές αυτοκινήτων Tesla με bitcoin την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή περιβαλλοντικές ανησυχίες, ο Έλον Μασκ ξόδευσε το σαββατοκύριακο του απαντώντας σε χρήστες του Twitter οι οποίοι ρωτούσαν σχετικά με την κίνηση του. Μαζί με τις περιβαλλοντικές ανησυχίες ο Μασκ τώρα ισχυρίζεται πως το bitcoin δεν είναι τόσο αποκεντρωμένο όσο πιστεύει ο κόσμος. Την Κυριακή το βράδυ, ο επικεφαλής της Tesla, επίσης, έδειξε να συμφωνεί με ένα tweet που έλεγε πως η εταιρεία επρόκειτο να πουλήσει τα bitcoin που έχει στην κατοχή της αυτό το τρίμηνο, αλλά αργότερα ξεκαθάρισε πως δεν το έχει πράξει έως τώρα.

Bitcoin: Είναι αλήθεια όσο αποκεντρωμένο πιστεύετε; O Έλον Μασκ απαντά «όχι»

«Το bitcoin στην πραγματικότητα είναι αυστηρά συγκεντρωτικό, με την συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι κτήμα μιας χούφτας εταιρειών mining», έγραψε ο Έλον Μασκ, απαντώντας σε ένα ποστ που υποστήριζε πως το dogecoin είναι αυστηρά συγκεντρωτικό. «Ένα μόνο ανθρακωρυχείο στην Ξινγιάνγκ πλημμύρισε σκοτώνοντας σχεδόν τους εργάτες, και το hash rate (σ.σ.: μονάδα μέτρησης της επεξεργαστικής δύναμης του δικτύου bitcoin) έπεσε 35%. Σας ακούγεται αποκεντρωμένο αυτό;» προσέθεσε.

Γιατί το dogecoin νικά το bitcoin;

Την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ σταματούσε να δέχεται bitcoin για αγορές αυτοκινήτων Tesla, ο Έλον Μασκ δήλωσε πως η εταιρεία θα αξιολογούσε άλλα κρυπτονομίσματα που δαπανούν λιγότερο από το 1% της ενέργειας που απαιτεί το bitcoin ανά συναλλαγή.

Ο διάλογος στο Twitter του τώρα δείχνει πως το dogecoin μάλλον είναι το φαβορί για διάδοχος του bitcoin. «Ιδανικά, το doge επιταχύνει τις ταχύτητες του block 10 φορές, αυξάνει το μέγεθος του block 10 φορές και μειώνει τα κόστη 100 φορές. Κερδίζει άνετα» είπε στο Twitter. Προσέθεσε πως τα χαμηλά κόστη και μεγάλος όγκος είναι απαραίτητα για να γίνουν το κρυπτονόμισμα όλης της Γης, ευνοώντας ξανά το dogecoin.

H Tesla πουλά τα εναπομείναντα bitcoin της;

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το τέλος της σειράς tweet του Έλον Μασκ μέσα στο σαββατοκύριακο. Αργά το βράδυ της Κυριακής ο επικεφαλής της Tesla ξεκίνησε άλλη μια αντιπαράθεση στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Ο Μασκ έδειξε να συμφωνεί με ένα tweet το οποίο ανέφερε πως «οι οπαδοί του bitcoin θα χαστουκίζουν τους εαυτούς τους το επόμενο τρίμηνο όταν συνειδητοποιήσουν ότι η Tesla ξεφορτώθηκε τα αποθέματα της σε bitcoin. Με το μέγεθος του μίσους που δέχεται ο Έλον Μασκ, δεν τον αδικώ καθόλου». Η απάντηση του Έλον Μασκ ήταν «όντως». Αργότερα, ξεκαθάρισε πως έως τώρα η εταιρεία δεν έχει πουλήσει κανένα από τα bitcoin της. Η Tesla αγόρασε 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoin νωρίτερα φέτος, εκ των οποίων το 10% αργότερα πωλήθηκε από τον κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Έλον Μασκ συνέχισε να μιλά υπέρ του dogecoin ενώ κατέκρινε το bitcoin για τις κλιματικές του επιπτώσεις. Ωστόσο, οι τιμές τόσο του dogecoin όσο και του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων έπεσαν τις τελευταίες ημέρες. Το bitcoin κατρακύλησε κάτω από το ορόσημο των 45.000 δολαρίων, σχεδόν 20.000 δολάρια κάτω από το ιστορικό υψηλό του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider