Δεύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων καταρρέει στην Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων καταρρέει στην Τουρκία
Οι τουρκικές αρχές έχουν μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Vebitcoin και συνέλαβαν τέσσερα άτομα.

Και δεύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων κατέρρευσε την Παρασκευή στην Τουρκία, όπως αναφέρει το CNBC.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα Vebitcoin, που είχε περίπου 60 εκατ.δολάρια σε όγκο συναλλαγών ανακοίνωση μέσω μια σύντομης ανακοίνωσης ότι έχει σταματήσει όλες τις δραστηριότητες της αφού αντιμετώπισε οικονομική πίεση επισημαίνοντας ότι θα ενημερώσει τους πελάτες σχετικά με την κατάσταση το συντομότερο δυνατό.

Οι τουρκικές αρχές έχουν μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Vebitcoin και συνέλαβαν τέσσερα άτομα στο πλαίσιο έρευνας όπως, ανέφερε το Σάββατο το Reuters.

Λίγες μέρες νωρίτερα, η Thodex, τέθηκε εκτός με τον CEO της να φεύγει από τη χώρα. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ιδρυτής του Thodex Faruk Fatih Ozer πέταξε προς τη μεριά της Αλβανίας, παίρνοντας μαζί του 2 δισ. δολάρια από τα επενδυτικά κεφάλαια. Ο δικηγόρος ενός από τα θύματα είπε ότι τα χρήματα που επενδύθηκαν από περίπου 390.000 ενεργούς χρήστες δεν είναι πλέον ανακτήσιμα. Και τα δύο νούμερα αμφισβητήθηκαν από τον Ozer. Επηρεάζονται περίπου 30.000 χρήστες, είπε στην ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Φυσικά το «λουκέτο» που μπαίνει το ένα μετά το άλλο στις πλατφόρμες στην Τουρκία έχει αφήσει πολλούς αγοραστές σύξυλους καθώς επένδυαν σημαντικά κεφάλαια στο ισχυρό κρυπτονόμισμα ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τιμή του Bitcoin καταγράφει άνοδο 6,65% στα 53.681 δολάρια.

Σημειώνεται πως νωρίτερα τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, ανήρτησε στο Twitter ένα σχόλιο που ενδέχεται να «κρύβει» την πρόθεση του για μεγαλύτερη έκθεση στα κρυπτονομίσματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Καταρρέει μεγάλο ανταλλακτήριο της Τουρκίας - Φόβοι για ζημιές $2 δισ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider