VOLVO EX30 Pure Electric: Το μέλλον των μικρών SUV είναι εδώ

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
VOLVO EX30 Pure Electric: Το μέλλον των μικρών SUV είναι εδώ
Volvo EX30
Το εντυπωσιακό Volvo EX30 έφθασε για να δείξει το δρόμο του μέλλοντος στις αστικές -και όχι μόνο- μετακινήσεις.

Το κοινό περίμενε το νέο EX30 πώς και πώς. Δεν αναφερόμαστε μόνο στους πιστούς πελάτες Volvo, αλλά και σε πολλούς άλλους, που είτε είναι έτοιμοι να κάνουν εδώ και τώρα τη μετάβασή τους στην ηλεκτροκίνηση είτε απλώς γοητεύτηκαν από όσα ήδη είχαν δει και διαβάσει για το νέο «μικρό» Volvo και ανυπομονούν να το γνωρίσουν. Τώρα, που το πολυαναμενόμενο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Volvo βρίσκεται στις εκθέσεις των Επίσημων Διανομέων της εταιρείας, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να σχηματίσουν προσωπική γνώμη, βλέποντάς το live ή/ και κλείνοντας ένα test drive. Θα διαπιστώσουν ότι άξιζε η αναμονή.

Tο EX30 έχει το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα (-25%) από κάθε άλλο Volvo. Λογικό, αφού ο χάλυβας, το αλουμίνιο και το πλαστικό που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του είναι ανακυκλωμένα σε ποσοστό 20%, 25% και 17% αντίστοιχα.

Σχεδιασμένο όμορφα, υλοποιημένο με βιώσιμο τρόπο

Volvo EX30

Εκτός από «καλό», το νέο Volvo είναι, επίσης, ωραίο: το φρέσκο μινιμαλιστικό design του κλέβει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά. Οι καθαρές γραμμές και οι εντυπωσιακοί του τροχοί εκπέμπουν σπορ, δυναμικά vibes, ενώ τα ξεχωριστά χρώματα του αμαξώματος απηχούν την ατμόσφαιρα της σκανδιναβικής φύσης. Στοιχεία όπως οι χαρακτηριστικοί προβολείς Led σε σχήμα Τ, η κλειστή μάσκα των ηλεκτρικών Volvo και τα κομψά φωτιστικά σώματα πίσω βάζουν τη σχεδιαστική υπογραφή της εταιρείας σε ένα από τα ομορφότερα σχέδια που έχουμε δει τελευταία στους δρόμους.

Volvo EX30

Όμορφο, απέριττο και υλοποιημένο με χρήση βιώσιμων, ανακυκλωμένων και ανανεώσιμων υλικών είναι και το εσωτερικό. Η σχεδίασή του ομαδοποιεί έξυπνα τις διάφορες λειτουργίες, με λιγότερα εξαρτήματα που απλοποιούν τη χρήση. Για παράδειγμα, η εξαιρετική κάθετη οθόνη αφής 12,3 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό δίνει πρόσβαση σε όλα όσα χρειάζονται οι επιβάτες, ενώ λειτουργεί και ως ψηφιακός πίνακας οργάνων, με λειτουργία Calm που βοηθά τον οδηγό να εστιάζει στις σημαντικότερες πληροφορίες.

Volvo EX30

Επίσης, όλα τα ηχεία ενσωματώνονται σε ένα soundbar με premium ήχο στο επάνω μέρος του ταμπλό, το πρώτο στο είδος του σε ένα αυτοκίνητο. Η επιλογή αυτή, εκτός της εξοικονόμησης υλικών, απελευθερώνει περισσότερο χώρο στις πόρτες για την αποθήκευση αντικειμένων.

Volvo EX30

Όποιο από τα διαθέσιμα εσωτερικά και να επιλέξει κάνεις, θα απολαύσει ένα cozy σαλόνι με όμορφα στην όψη και ευχάριστα στην αφή υλικά, καθώς και πέντε θέματα ατμοσφαιρικού φωτισμού που συνδυάζονται με αντίστοιχα ηχητικά «περιβάλλοντα» και κάνουν κάθε διαδρομή ένα όμορφο ταξίδι.

Γεμάτο ενέργεια

Volvo EX30

Στην κορυφαία του έκδοση, Twin Motor AWD, το EX30 εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 428 ίππων και 543 Nm ροπής. Και, με μόλις 3,6” για το 0-100 km/h, είναι το πιο γρήγορο Volvo που κυκλοφόρησε ποτέ στους δρόμους. Εξαιρετική επιτάχυνση (5,7” από στάση έως τα 100 km/h) προσφέρει και η έκδοση Single Motor RWD, που εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 272 ίππων και 343 Nm ροπής, ο οποίος δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς. Το μεγάλο μεταξόνιο, το άκαμπτο πλαίσιο και το προσεγμένο set up της ανάρτησης εξασφαλίζουν ότι η αυτή η δύναμη περνά σωστά στον δρόμο σε κάθε περίπτωση.

Volvo EX30

Μεγάλη αυτονομία, γρήγορη φόρτιση

Με το EX30, η Volvo απαντά πειστικά στις δύο σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Αυτονομία και χρόνοι φόρτισης. Ήδη από την έκδοση Single Motor RWD του μοντέλου, μία πλήρης φόρτιση εξασφαλίζει έως 344 Km αυτονομίας, ενώ στην έκδοση Single Motor RWD Extended Range η αυτονομία φθάνει τα 476 km - τιμές για οδήγηση σε μικτό κύκλο, σύμφωνα με το πρότυπο μέτρησης WLTP.

Volvo EX30

Στην περίπτωση που χρειαστεί φόρτιση κατά τη διάρκεια μίας μεγάλης διαδρομής, η ενέργεια της μπαταρίας μπορεί να αναπληρωθεί (10-80%) σε μόλις 26 λεπτά, σε κάποιο σταθμό ταχείας φόρτισης.

Volvo EX30

Ασφάλεια Volvo

Το Safe Space Technology, όπως ονομάζεται το πακέτο ασφαλείας που φροντίζει για την ανίχνευση και την αποφυγή μίας σειράς πιθανών απειλών, σκανάροντας τον χώρο έξω αλλά και μέσα στο αυτοκίνητο, διασφαλίζει ότι το EX30 παρέχει κορυφαία προστασία στους επιβάτες του, όπως και κάθε άλλο Volvo. Νέα προσθήκη στον εξοπλισμό ασφαλείας αποτελεί το έξυπνο Door Opening Alert, που ανιχνεύει ποδήλατα και μοτοσυκλέτες τα οποία πλησιάζουν από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και, εφόσον ένας επιβάτης επιχειρήσει να ανοίξει μία πόρτα στην πορεία τους, το σύστημα τον προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά, για να αποτραπεί το ατύχημα.

Volvo EX30

Το EX30 λανσάρεται με ιδιαίτερα ελκυστική εισαγωγική τιμή: 37.572€, πριν από οποιαδήποτε επιδότηση, με πλήρη εξοπλισμό που ανάμεσα σε πολλά άλλα περιλαμβάνει και το εξελιγμένο Adaptive Cruise Control, για πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση. Είναι μία δελεαστική πρόταση, για ένα ξεχωριστό premium SUV προηγμένης τεχνολογίας που, όπως κάθε Volvo, συνοδεύεται με 5 χρόνια εγγύηση. Παρέχονται, επίσης, δωρεάν συντήρηση για 3 έτη και -προαιρετικά- ολοκληρωμένο πρόγραμμα μικτής ασφάλισης.

Volvo EX30

Αν έπρεπε να στοιχηματίσουμε για το best seller των μικρών premium SUV στα χρόνια που έρχονται, η επιλογή του EX30 θα ήταν ίσως η πιο ασφαλής – και ως πρόβλεψη.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider