Το Fiat 500 κατέκτησε τους Γερμανούς

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Fiat 500 κατέκτησε τους Γερμανούς
Το Fiat 500 ήταν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στη γερμανική αγορά τον Οκτώβριο του 2023.

Τον Οκτώβριο του 2023, περισσότερα νέα Fiat 500 ταξινομήθηκαν στη Γερμανία από ό,τι τα εγχώρια μοντέλα που συνήθως βρίσκονται στην κορυφή αυτής της λίστας. Επιπλέον, το Fiat 500e κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία A/B μεταξύ των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV). Αυτό προκύπτει από τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αρχής Μεταφορών (KBA).

Οι Γερμανοί καταναλωτές αγόρασαν 5.401 νέα Fiat 500 τον Οκτώβριο. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση περίπου 17% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Συνολικά, η μάρκα FIAT κατέγραψε αύξηση 9,9% στις ταξινομήσεις τους πρώτους δέκα μήνες του έτους, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2022.

Fiat 500

Ο Ολιβιέ Φρανσουά, Διευθύνων Σύμβουλος της FIAT, δήλωσε: «Το εμβληματικό 500 γράφει ιστορία καταλαμβάνοντας την απόλυτη πρώτη θέση στη γερμανική αγορά. Η Γερμανία είναι το λίκνο του αυτοκινήτου και οι Γερμανοί καταναλωτές είναι από τους πιο απαιτητικούς και πιο γνώστες όσον αφορά τα αυτοκίνητα. Έχουν ισχυρή παράδοση και παγκοσμίου φήμης εγχώριους κατασκευαστές, αλλά λατρεύουν την Ιταλία, η οποία είναι παγκοσμίως γνωστή για τη μόδα, τον πολιτισμό και την Dolce Vita. Επιλέγοντας το εμβληματικό μας μοντέλο, θέλησαν να πάρουν στο σπίτι τους ένα κομμάτι αυτής της χώρας, την οποία το 500 ενσαρκώνει τέλεια δείχνοντας την αγάπη και το πάθος της. Επιπλέον, η αποστολή της FIAT είναι να προσφέρει βιώσιμη αστική μετακίνηση σε όλους, και προφανώς αυτό ανταποκρίνεται και στις ανάγκες των Γερμανών πελατών μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider