Volkswagen ID: Έφθασαν τις 500.000 οι παραδόσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volkswagen ID: Έφθασαν τις 500.000 οι παραδόσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Οικογένεια Volkswagen ID. (Πηγή: Volkswagen)
Η γερμανική μάρκα έπιασε το στόχο του μισού εκατομμυρίου ένα έτος νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Παρά τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τη Volkswagen παραμένει σε υψηλά επίπεδα και μάλιστα άνω των προσδοκιών. Όπως ανακοινώθηκε, οι παραδόσεις μοντέλων της οικογένειας Volkswagen ID. από τον Οκτώβριο του 2020 έως και σήμερα, ξεπέρασαν τις 500.000 μονάδες και μάλιστα ένα έτος νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις.

Η γκάμα της Volkswagen ID. περιλαμβάνει τα ID.3, ID.4, ID.5 και ID.6, με το τελευταίο να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας. Αυτή τη στιγμή σε αναμονή βρίσκονται 135.000 παραγγελίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Volkswagen, με τη γερμανική εταιρεία να προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην υψηλή ζήτηση. «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να παραδίδουμε τα οχήματα στους πελάτες μας όσο γίνεται πιο γρήγορα. Πάντως, εξαιτίας της συνεχιζόμενης τεταμένης κατάστασης όσον αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα αναγκαζόμαστε να προσαρμόζουμε ανάλογα την παραγωγή», δήλωσε η Ιμέλντα Λαμπέ, μέλος του ΔΣ της Volkswagen και υπεύθυνη για τις Πωλήσεις.

Η Volkswagen θα σταματήσει την παραγωγή οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη το 2033. Τρία χρόνια νωρίτερα, εκτιμάται ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα έχουν μερίδιο 70% επί των συνολικών πωλήσεων της μάρκας στη Γηραιά Ήπειρο. Ο αντίστοιχος στόχος για τις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας είναι άνω του 50%. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Volkswagen θα λανσάρει 10 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2026, με το βασικό μοντέλο να κοστίζει κάτω από 25.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider