Skoda: Τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Skoda: Τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026
(Πηγή: Skoda)
Η τσέχικη μάρκα του Volkswagen Group έχει ως στόχο το μερίδιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη να ξεπεράσει το 70% έως το 2030, επί των συνολικών πωλήσεων.

Τον οδικό χάρτη για την επίτευξη βιώσιμης κινητικότητας παρουσίασε η Skoda, καθώς οι ενέργειές της στον συγκεκριμένο τομέα αποτελούν πυλώνα του στρατηγικού πλάνου Next Level – Skoda Strategy 2030. Για να πετύχει το στόχο της ανθρακικά ουδέτερης κινητικότητας, η τσέχικη μάρκα θα λανσάρει μία σειρά από ηλεκτρικά μοντέλα, όμως δεν θα σταματήσει εκεί.

Θα περιορίσει το αποτύπωμά της σε άνθρακα καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων, ενώ επίσης θα χρησιμοποιεί βιώσιμα υλικά και θα εξασφαλίζει δεύτερη ζωή στις μπαταρίες. Στόχος της θυγατρικής του Volkswagen Group είναι οι εκπομπές CO2 του στόλου των οχημάτων της να περιοριστούν πάνω από 50% το 2030, συγκριτικά με το 2020.

Το προϊοντικό πλάνο της Skoda περιλαμβάνει το λανσάρισμα τριών νέων αμιγώς ηλεκτρικών (BEV) μοντέλων έως το 2026, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα στα επόμενα χρόνια. Ένα από τα τρία νέα BEV θα είναι ένα μικρό αυτοκίνητο που θα κατασκευάζεται από το 2025 στο Μαρτορέλ της Ισπανίας. Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για ένα μίνι crossover.

Η ανάπτυξη μία πλήρους γκάμας ηλεκτρικών μοντέλων θα βοηθήσει τη Skoda να επιτύχει το στόχο της στην αγορά της Ευρώπης για το 2030, που προβλέπει το μερίδιο των BEV να ξεπεράσει το 70% στις ετήσιες πωλήσεις της.

Πρόσφατα η Skoda παρουσίασε στην Πράγα το πρωτότυπο Vision 7S, ένα επταθέσιο ηλεκτρικό όχημα που προαναγγέλλει την μελλοντική σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας.

Skoda Vision 7S

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider