Αυξημένες κατά 5,9% οι πωλήσεις της Dacia στο α' εξάμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξημένες κατά 5,9% οι πωλήσεις της Dacia στο α' εξάμηνο
Dacia Sandero Stepway
Αύξηση της τάξης του 5,9% σημείωσαν οι πωλήσεις της Dacia κατά το α' εξάμηνο του 2022, με την αυτοκινητοβιομηχανία να αποδεικνύεται αρκετά ανθεκτική σε μία δύσκολη οικονομικά συγκυρία.

Αύξηση της τάξης του 5,9% σημείωσαν οι πωλήσεις της Dacia κατά το α' εξάμηνο του 2022, με την αυτοκινητοβιομηχανία να αποδεικνύεται αρκετά ανθεκτική σε μία δύσκολη οικονομικά συγκυρία, καθώς η διεθνής αγορά μαστίζεται από την πανδημία και τις ελλείψεις σε πρώτες ύλες και ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Πιο αναλυτικά, κατά στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου, η Dacia πούλησε συνολικά 277.885 οχήματα, αυξάνοντας το μερίδιό της 0,8 μονάδες, παρά τη γενικότερη πτώση της αγοράς κατά 14,6%.

Αυτή η επιτυχία της Dacia βασίζεται στην επιτυχημένη πορεία πωλήσεων της νέας γκάμας των μοντέλων της. Μάλιστα, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Dacia σταθεροποιήθηκε στην 3η θέση των ευρωπαϊκών πωλήσεων λιανικής.

Οι συνδυαστικές πωλήσεις του ηλεκτρικού Dacia Sping και των μοντέλων με κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνης - υγραερίου), αφορούν σχεδόν τις μισές από τις συνολικές παραγγελίες. Μάλιστα, αυτή η επίδοση στην αναλογία πωλήσεων μεγάλωσε κατά 7% σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Porsche: Το lockdown στην Κίνα επέφερε μείωση πωλήσεων

MyAuto: Μεταβίβαση αυτοκινήτου με ένα κλικ

Σε χαμηλό 26 ετών οι πωλήσεις οχημάτων στην ΕΕ - Πτώση 18% στη Γερμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider