Η VW θα αποχαιρετίσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σταδιακά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η VW θα αποχαιρετίσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σταδιακά
Η Volkswagen θα περάσει στην πλήρως ηλεκτρική εποχή σε διαφορετικό χρόνο σε κάθε ήπειρο

Πριν από λίγες ημέρες η Audi είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης μέχρι το 2033. Δεν θα ακολουθήσουν όμως όλες οι εταιρείες του Ομίλου VW την ίδια στρατηγική. Ο Volkswagen, για παράδειγμα, έχει στα σχέδιά της να τους κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το 2035, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στη εφημερίδα του Μονάχου Merkur ο διευθυντής πωλήσεων της VW, Κλάους Τσέλνερ.

Όπως είπε ο Τσέλνερ, η συζήτηση για τους περιβαλλοντικούς στόχους στην Ευρώπη συνεχίζεται. Η Volkswagen σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που παράγει και να το φτάσει στο 70% μέχρι το 2030. Σε άλλες χώρες, όπως η Νορβηγία, ο πλήρης εξηλεκτρισμός θα έρθει νωρίτερα αλλά υπάρχουν άλλες αγορές που τα ηλεκτρικά οχήματα δεν θα έχουν μεγάλη επίδραση στο περιβάλλον επειδή η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος εκεί γίνεται με την καύση πετρελαίου ή λιγνίτη.

Η Volkswagen σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης σε διαφορετικό χρόνο ανάλογα με την περιοχή. Στην Ευρώπη αυτή η διακοπή θα έρθει κάπου μεταξύ 2033 και 2035. Στις ΗΠΑ και στην Κίνα αυτό θα γίνει λίγο αργότερα. Σε Ν. Αμερική και Αφρική αυτό θα πάρει ακόμα περισσότερο καιρό λόγω έλλειψης νομοθετικού πλαισίου και υποδομών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider