Αύξηση κερδών για την Toyota παγκοσμίως

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση κερδών για την Toyota παγκοσμίως
Η Toyota παρά τις μειωμένες πωλήσεις παρουσίασε αυξημένα κέρδη και δεσμεύτηκε για ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050

H Toyota Motor Corporation ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου οικονομικού έτους (που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου) και ανέφερε ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Με την πανδημία να καλπάζει παγκοσμίως, ο ιαπωνικός κολοσσός είχε τη χρονιά που πέρασε πτώση στις πωλήσεις οχημάτων και στον τζίρο, παρόλα αυτά όμως τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν.

Συγκεκριμένα, οι παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων έφτασαν στα 7.646.000, αριθμός μειωμένος κατά 1.309.000 σε σχέση με πέρυσι. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 27.214,5 δισ. Γεν (219,5 δισ. Ευρώ), δηλαδή 2.651,9 δισ Γεν (20,124 εκατ. Ευρώ) λιγότερα από πέρυσι ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα 2.245,2 δισ. Γεν (18,1 δισ ευρώ) και είναι αυξημένα κατά 2.036,1 δισ. Γεν (15,45 εκατ. Ευρώ). Ο τρόπος που επιτεύχθηκαν αυτά τα αποτελέσματα είναι μέσω της μείωσης του κόστους και επίσης στο γεγονός ότι το σημείο break-even χαμήλωσε κατά 2 εκατομμύρια μονάδες, όπως αποκάλυψε ο Κέντα Κον, CFO της Toyota Motor Corporation.

Ουδετερότητα Άνθρακα μέχρι το 2050

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η Toyota δεσμεύτηκε στο στόχο να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050 παγκοσμίως και όχι μόνο για συγκεκριμένες περιοχές. Για το κομμάτι της αυτοκινητοβιομηχανίας αυτό σημαίνει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε όλες τις διαδικασίες του κύκλου ζωής των οχημάτων, δηλαδή κατασκευή, μεταφορά, χρήση, ανεφοδιασμό, ανακύκλωση και απόρριψη. Στην Toyota πιστεύουν ότι επενδύοντας σε πολλές τεχνολογίες θα είναι ο ταχύτερος τρόπος να πετύχουν αυτόν το στόχο παγκοσμίως.

Η ιαπωνική εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στην ηλεκτροκίνηση καθώς μέχρι τώρα έχει διαθέσει σχδόν 2 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα παγκοσμίως. Στην γκάμα της περιλαμβάνει αυτήν τη στιγμή 55 μοντέλα και σκοπεύει να τα αυξήσει σε 70 μέχρι το 2025. Σε αυτά θα περιλαμβάνονται 15 BEV (Battery Electric Vehicles).

Ένας άλλος τομέας στον οποίο η Toyota θα συνεχίσει να επενδύει είναι τεχνολογίες κίνησης με υδρογόνο. Οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι οι κυψέλες καυσίμου μπορούν να βοηθήσουν να εκκαθαριστεί το παγκόσμιο οικοσύστημα των μετακινήσεων, επιτυγχάνοντας ουδετερότητα άνθρακα σε μέσα όπως τα φορτηγά, τα ταξί, οι βαριές μεταφορές, τα τρένα, τα λεωφορεία, οι αερομεταφορές, η ναυσιπλοΐα και η βιομηχανία.

Στόχος το 7% της αγοράς στην Ευρώπη

Ειδικά για την Ευρώπη, η Toyota Motor Europe ανακοίνωσε πωλήσεις 1,009 εκατ. Οχημάτων κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος. Ο στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει το μερίδιό της στην ευρωπαϊκή αγορά και να φτάσει στο 1,5 εκατομμύριο μονάδες, που αντιστοιχεί στο 7%. Αυτό θα γίνει μέχρι το 2025 και το 90% από αυτά θα είναι ηλεκτροκίνητα: 150.000 μηδενικών εκπομπών (μπαταρίας ή υδρογόνου) και 1,2 εκατ. θα είναι υβριδικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider