Αυτοκίνητο
16-04-2021 | 12:33

Στη Λαμία θα φιλοξενηθεί το ράλι Ακρόπολις (pics)

Στη Λαμία θα φιλοξενηθεί το ράλι Ακρόπολις (pics)
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά προς την ολοκλήρωση της οργάνωσης του ράλι Ακρόπολις πραγματοποιήθηκε σήμερα, με την επίσημη ανακοίνωση της πόλης που θα φιλοξενήσει τον εμβληματικό μας αγώνα. Ο οποίος επανήλθε στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) για το 2021 και το 2022. 

Η Λαμία θα είναι τελικά η πόλη που στηθεί το service park του αγώνα και το σημείο από όπου θα ξεκινούν και θα καταλήγουν τα αυτοκίνητα καθεμιά από τις ημέρες διεξαγωγής του. Η επθιμοτυπική τελετή εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, ενώ μια τουλάχιστον ειδική θα διεξαχθεί στην Κορινθία.

insider

Ο «λευκός καπνός» για την επιλογή της πόλης φιλοξενίας του ράλι Ακρόπολις βγήκε σήμερα το πρωί από τα γραφεία της Motorsport Greece στο ΟΑΚΑ, παρουσία του  υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και των περιφερειαρχών Αττικής Γιώργου Πατούλη, Στερεάς Ελλάδος  Φάνη Σπανού και Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. Επίσης, παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης και τέλος ο Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. Δημήτρης Φραγκάκης.

insider

Το γενικό πλαίσιο

Με δήλωσή του ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσίασε ακροθιγώς την εξέλιξη του αγώνα: «Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλι Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας. Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από 8 χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου. Θα κατευθυνθούμε προς στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες. Στην Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές. Επιδιώκουμε έτσι το Ράλι Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλι Ακρόπολις όλων των εποχών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία - FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους».

insider

Πλέον ξεκινά ένα αγώνας δρόμου για τους διοργανωτές, ώστε από 9-12 Σεπτεμβρίου 2021 να πραγματοποιηθεί ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο ράλι Ακρόπολις. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.