Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα: Ο μελλοντικός εαυτός σας θα σας ευχαριστεί για αυτό

Ιωάννης Αδαμόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα: Ο μελλοντικός εαυτός σας θα σας ευχαριστεί για αυτό
Ξεκινήστε να επενδύετε σήμερα σε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με ένα προσιτό ποσό και απολαύστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε την οικονομική σας ελευθερία.

Όταν είμαστε νέοι δε σκεφτόμαστε τον εαυτό μας σε προχωρημένη ηλικία, στην πραγματικότητα το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να σκεφτόμαστε είναι ότι θα μεγαλώσουμε! Για τους σημερινούς εργαζόμενους η ώρα της συνταξιοδότησης μοιάζει με ένα όνειρο μακρινό. Για τους άμεσους συνταξιούχους, όμως, η μέρα της σύνταξης που πλησιάζει, μάλλον περισσότερο τους φοβίζει.

Οι συνταξιούχοι τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται και για πολλούς να γίνονται κυριολεκτικά πενιχρές. Και σαν να μην έφτανε μόνο η κρίση στην οικονομία, ήρθε και η πανδημία του κορονοϊού για να βιώσουν και την αγωνία για την υγεία τους. Είναι λυπηρό γεγονός ότι οι μισοί συνταξιούχοι σήμερα συντηρούν τις οικογένειες με ανεπαρκείς συντάξεις, ενώ ένας στους δύο ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Δυστυχώς, η τωρινή κατάσταση στη χώρα μας, όσον αφορά την οικονομία, αλλά και όσα συμβαίνουν στην υγεία δε μας αφήνουν περιθώρια για να αισιοδοξούμε ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο στις συντάξεις.

Ο καλύτερος τρόπος για να αναλογιστεί κάποιος το όφελος της ιδιωτικής συνταξιοδότησης είναι αν απλά φέρει στη θέση του εαυτού του ένα πρόσωπο που έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί, του συγγενικού ή του φιλικού του περιβάλλοντος. Αναλογιστείτε λοιπόν αν στη σύνταξη που λαμβάνει το άτομο αυτό κάθε μήνα θα μπορούσε να προστεθεί ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 300€ – 400€, ή εναλλακτικά ένα εφάπαξ ποσό των 50.000€. Πόσο πολύ θα επηρέαζε τη ποιότητα της ζωής του σήμερα και πόσο θα μετρίαζε το άγχος των μειώσεων των συντάξεων που βιώνει τα τελευταία έτη.

Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που μπορείτε να κάνετε με ιδιωτική και ατομική πρωτοβουλία. Με τις δικές σας δυνάμεις. Το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που θα επενδύσετε σήμερα θα σας παρέχει ανταποδοτικά, ένα ικανοποιητικό ποσό σύνταξης (ή και εφάπαξ) για μια αξιοπρεπή διαβίωση και τη διατήρηση ενός υψηλού βιοτικού επιπέδου και μετά την ολοκλήρωση του εργασιακού σας βίου.

Τι σχεδιάζει το κράτος και τι έρχεται

Το μοντέλο των τριών πυλώνων στο ασφαλιστικό σύστημα είχε παρουσιαστεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ως το μοντέλο του μέλλοντος για τις συντάξεις. Ο πρώτος πυλώνας είναι ο κρατικός-ασφαλιστικός φορέας. Ο δεύτερος είναι ο θεσμός της επαγγελματικής ασφάλισης(επαγγελματικά ταμεία) και ο τρίτος πυλώνας είναι η ιδιωτική ασφάλιση. Ο εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να επενδύσει ένα μέρος των αποταμιεύσεών του, ώστε με το τέλος του εργασιακού του βίου να έχει εξασφαλίσει ένα επιπλέον εισόδημα.

Πρόσφατα και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο 2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης επισήμανε ιδιαίτερα τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης, ενώ ο κ. Χατζηδάκης Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε δήλωσή του ξεκαθάρισε πως η σημερινή κυβέρνηση στηρίζει τόσο τον 1ο όσο και τον 2ο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά «είμαστε εξίσου ανοιχτοί στην παρουσία της ιδιωτικής ασφάλισης στις διαφορετικές της μορφές. Είναι μια ευρωπαϊκή πολιτική άλλωστε. Δεν είναι κάτι παράξενο! Παράξενη είναι η ενοχοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης».

Τι πρέπει να κάνουμε σήμερα! Εκκίνηση με τους καλύτερους οιωνούς!

Οι αλλαγές που θα έρθουν είναι σημαντικές και απρόβλεπτες. Όσο νωρίτερα αρχίσετε να αποταμιεύετε σε ένα αξιόπιστο και ασφαλές συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, τόσο πιο γρήγορα θα μπορείτε να επιτύχετε οικονομική ελευθερία. Μια οικονομική ελευθερία που θα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε με τους καλύτερους οιωνούς τη ζωή σας μετά τη συνταξιοδότηση.

Μην αφήσετε άλλο το μέλλον σας να μοιάζει αβέβαιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider