Η εποχή της αδιαφορίας για τη Ρόδο τελειώνει εδώ και τώρα!

Αντώνης Καμπουράκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η εποχή της αδιαφορίας για τη Ρόδο τελειώνει εδώ και τώρα!
Τιμώντας το ιστορικό παρελθόν μας, η επέτειος της Ενσωμάτωσης στον εθνικό κορμό, βρίσκει  όλους τους Ροδίτες  αποφασισμένους να κάνουμε πράξη τα οράματά μας.  Για μια Ρόδο ευημερούσα, με παγκόσμια αίγλη και λάμψη. Το χρωστάμε στους προγόνους μας και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να νιώσουμε περήφανοι που το πετύχαμε.

Δυστυχώς, η μεγάλη αλήθεια είναι πως ο τόπος μας έμεινε πίσω τα τελευταία χρόνια. Χάθηκαν ευκαιρίες και δυνατότητες. Σαν σήμερα, στις 7 Μαρτίου του 1948 ο τότε Δήμαρχος Γαβριήλ Χαρίτος κατά την Ενσωμάτωση, είπε: «Οι Δωδεκανήσιοι έχουν πλέον πλήρη επίγνωσιν της αποστολής των, και γνωρίζουν ότι διά της ενώσεως, θα συμβάλουν απ’ ευθείας εις την Ευημερίαν, την Πρόοδον & την Ακμήν της Ελλάδος».

Σήμερα ωστόσο από οδηγοί καταλήξαμε ουραγοί. Στερημένοι ενδιαφέροντος, οράματος, στρατηγικής, υποδομών που θα απογείωναν την αναπτυξιακή δυναμική της Ρόδου και θα δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για την καλύτερη ζωή που αξίζουμε στο νησί μας.

Για παράδειγμα, εδώ που σπούδασαν ο Ιούλιος Καίσαρας και ο Κικέρωνας, δεν μπορεί να μην είναι και σήμερα, ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο, παγκόσμιου βεληνεκούς, στην κορυφή προτίμησης για τα θερινά προγράμματα, των μεγαλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου.

Άλλο παράδειγμα. Δεν μπορεί η Αγιά Σοφιά στη Κωνσταντινούπολη, να έχει κεραμίδια φτιαγμένα στη Ρόδο, και να μην είναι και σήμερα η Ρόδος μας, ένα νησί, πρότυπο παραγωγής, εμπορίου και εξαγωγών.

Ούτε ένας τόπος που δίδαξε την παγκόσμια αισθητική, με τη Νίκη της Σαμοθράκης, να μην έχει διακριτή ταυτότητα.

Είναι ώρα, επιτέλους, να ξεκαθαρίσουμε, να ανανεώσουμε και να ενισχύσουμε, το Brand της Ρόδου, την εικόνα της, την ταυτότητά της. Και με τη δύναμη, και τη γοητεία αυτού του τόπου, να παρουσιαστούμε ξανά στον κόσμο. Έτσι, θα αποκτήσει ξανά προοπτική, υγιούς ανάπτυξης το νησί μας. Αλλά έτσι, θα γίνει καλύτερη και η καθημερινότητα, όλων μας.

Έχουμε τη δύναμη να οραματιστούμε, για το νησί μας. Αλλά και να σχεδιάσουμε, πώς θα κάνουμε το όραμα πράξη. Να εργαστούμε με αποφασιστικότητα, να κοπιάσουμε, και να κατακτήσουμε, τον στόχο μας. Με χρονοδιάγραμμα δράσεων. Με διασφάλιση πόρων, και χρηματοδότησης. Με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Με επιμονή, στο τελικό αποτέλεσμα κάθε επένδυσης, ώστε και το τελευταίο ευρώ μας, ώστε και το τελευταίο ευρώ του Ροδίτη, να πιάνει τόπο. Με απολογισμό και λογοδοσία. Το μέλλον της Ρόδου μπορεί να οικοδομηθεί πάνω σε μια νέα νοοτροπία ανάπτυξης που θα πιστεύει στις δυνατότητες του τόπου και των ανθρώπων του.

Η εποχή της αδιαφορίας τελειώνει εδώ και τώρα. Μια νέα εποχή ξεκινάει.

Με δύναμη για τη Ρόδο μας!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider