Mια γαλάζια ΕΚΕ από την Pastra Cretonaxiosa με στόχο τα παιδιά των ακριτικών νησιών

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mια γαλάζια ΕΚΕ από την Pastra Cretonaxiosa με στόχο τα παιδιά των ακριτικών νησιών
Για πρώτη φορά εμπνευσμένοι κολυμβητές θα περάσουν από ο Ρίο στο Αντίρριο για καλό σκοπό.

Η Ευγενία Τζαννίνη είναι δικηγόρος και ιδρυτικό μέλος της «Pastra Cretonaxiosa». H Eυγενία μιλά για μια «γαλάζια» ΕΚΕ, η οποία βοηθάει παιδιά ακριτικών νησιών. Η μη κερδοσκοπική εταιρεία με οδηγό την κολύμβηση αλλά και δρομικά events αγωνίζεται στις θάλασσες του κόσμου για να μαζέψει χρήματα προκειμένου να διατεθούν σε υποτροφίες για μαθητές ακριτικών νησιών τα οποία έχουν κάτω από 2.000 κατοίκους.

Αυτό το Σαββατοκύριακο (8,9 Ιουνίου) διοργανώνεται για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο το The Bridge Experience όπου οι εμπνευσμένοι εθελοντές θα κολυμπήσουν από το Αντίρριο στο Ρίο. Ο σκοπός παραμένει ο ίδιος, δηλαδή να προσφερθούν χρήματα στα παιδιά των ακριτικών νησιών αλλά ο συγκεκριμένος αγώνας προσφέρει και ένα ιδιαίτερο έπαθλο. Ο αθλητής που θα τερματίσει πρώτος στον κολυμβητικό διάπλου Ρίου-Αντιρρίου θα λάβει ειδικό βραβείο το οποίο θα είναι ένα πολιτιστικό ταξίδι στο εξωτερικό για δύο άτομα, το οποίο προσφέρεται εις μνήμη του Νικολάου Τζαννίνη. Η κυρία Ευγενία Τζαννίνη μιλά για την δράση του οργανισμού, μία δράση πρωτότυπη η οποία ωστόσο προσφέρει έργο ουσίας.

Όπως σημειώνει, «πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική εταιρεία την οποία ιδρύσαμε οι κολυμβητές της Μάγχης. Αφορά στην προσπάθεια να μετουσιώσουμε τις κολυμβητικές μας προσπάθειες σε κοινωνική προσφορά. Αφού κολυμπήσαμε την Μάγχη και στηρίξαμε την ΕΛΕΠΑΠ σκεφθήκαμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια θα έπρεπε να πάρει και ένα ένδυμα λίγο πιο επίσημο. Αφιερώνουμε όλη την προσπάθεια στα παιδιά των ακριτικών νησιών που δίνουν πανελλαδικές εστιάζοντας σε εκείνα που προέρχονται από νησιά με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους .Επιλέγουμε τους καλύτερους μαθητές που θα πάρουν υποτροφία για τέσσερα χρόνια. Άρα θα καλύψουμε τα κόστη διαβίωσής τους μέσα από αυτή την υποτροφία».

Η προσπάθεια υποστηρίζεται από ιδιώτες, δηλαδή το ευρύ κοινό αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς. «Οι οργανισμοί οι οποίοι στηρίζουν το ExcellenSeas και την προσπάθεια είναι καταρχήν οι φίλοι μας. Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να καταθέσει από 5 ευρώ έως όποιο ποσόν επιθυμεί να διαθέσει. Υπάρχουν εταιρείες οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα όπως είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Attica Group,η Boston Consulting , Grant Thornton. Αυτές ενέταξαν την προσπάθεια στην εταιρική κοινωνική ευθύνη της εταιρείας τους. Φέτος θα δώσουμε υποτροφία σε 10 παιδιά περίπου», αναφέρει σχετικά.

«Προκειμένου να επιτύχουμε το fund raising κάνουμε κάποιες δράσεις. Μία είναι αυτό το Σαββατοκύριακο. Στo The Bridge Experience θα κολυμπήσουμε για πρώτη φορά το διάπλου από το Αντίρριο στο Ρίο. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει . Είναι ένα δύσκολο πέρασμα το οποίο μαζί με τον Βόσπορο, το Γιβραλτάρ και τη Μεσσίνα είναι τα τέσσερα περάσματα από την Ευρώπη σε κάποιο αποσπασμένο εν προκειμένω νησί. Τα έσοδα από τη διοργάνωση θα πάνε στο ExcellenSeas. Στα πλάνα μας είναι βέβαια να κολυμπήσουμε και στα Ψαρά ώστε να δοθεί υποτροφία και σε κάποιον μαθητή από εκεί. Αυτό το event θα γίνει το Σεπτέμβριο», επισημαίνει η κυρία Τζαννίνη.

Η Κοινότητα ExcellenSeas

Την κοινότητα ExcellenSeas απαρτίζουν οι υπότροφοι, νυν και απόφοιτοι του προγράμματος, και η επιστημονική ομάδα συμβούλων.

Η επιστημονική ομάδα απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές ΑΕΙ και καταξιωμένα στελέχη επιχειρήσεων.

Όραμά της κοινότητας είναι η κοινότητα να διευρύνεται με νέους υποτρόφους και μετά το πέρας του προγράμματος να βοηθούν ως σύμβουλοι με τη σειρά τους τα νέα μέλη.

H Υποτροφία

Ο κάθε υπότροφος του προγράμματος χορηγείται με το ποσό των 6,000 € ετησίως για να καλύψει τις ακαδημαϊκές του δαπάνες

Η Καθοδήγηση

Σε κάθε υπότροφο ανατίθεται ένας προσωπικός επιστημονικός σύμβουλος με σκοπό την παρακολούθηση και καθοδήγησή του σε ακαδημαϊκά και επαγγελματικά θέματα

Η Ευαισθητοποίηση

Την ευαισθητοποίηση του κόσμου, την ενημέρωση για τις δράσεις του ExcellenSeas, και την διεύρυνση της κοινότητας, αναλαμβάνει η κολυμβητική ομάδα Pastra Cretonaxiosa με τη δράση της

Ακολουθεί το βίντεο της συνέντευξης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider