Κρυπτονομίσματα: 6 δισ. δολάρια έκαναν «φτερά» σε λίγες ώρες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: 6 δισ. δολάρια έκαναν «φτερά» σε λίγες ώρες
Τις μεγαλύτερες ζημιές κατέγραψαν το XRP και το Εthereum, με το Bitcoin να τη «γλιτώνει» με πτώση μόλις 0,8% στα 6.278,61 δολάρια.

Περισσότερα από 6 δισ. δολάρια έχασαν από τη συνολική κεφαλαιοποίησή τους διεθνώς τα κρυπτονομίσματα την Πέμπτη, καθώς έπεσαν θύμα ενός μαζικού selloff.

Τις μεγαλύτερες ζημιές κατέγραψαν το XRP και το Εthereum, με το Bitcoin να τη «γλιτώνει» με πτώση μόλις 0,8% στα 6.278,61 δολάρια. Η συνολική κεφαλαιοποίησης όλων των κρυπτονομισμάτων διεθνώς υποχώρησε στα 6,72 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου Coinmarketcap.
«Πρωταγωνιστής» της πτώσης ήταν το XRP στα 39,13 σεντ με απώλειες 7,9% και ακολούθησε το Ethereum με βουτιά 7,4% στα 191,07 δολάρια.

Σοβαρό πλήγμα δέχθηκε η εμπιστοσύνη στην αγορά των κρυπτονομισμάτων μετά το σχόλιο του ΔΝΤ στην πρόσφατη έκθεσή του ότι «η συνεχιζόμενη ραγδαία ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να προκαλέσει νέα τρωτά σημεία στο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα».

«Τα κρυπτονομίσματα είναι η μητέρα και ο πατέρας για όλες τις απάτες και τις φούσκες», έχει δηλώσει ο Νουριέλ Ρουμπινί, «προφήτης» της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008, γνωστός ως «Dr. Doom», ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών, Στέγασης και Κοινοτικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider