Στο κόκκινο έκλεισαν οι ασιατικές αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο κόκκινο έκλεισαν οι ασιατικές αγορές

Με πτώση έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, καθώς κλιμακώνονται οι πιέσεις μετά την απόφαση των κινεζικών αρχών για έρευνα σε δύο μεγάλες χρηματιστηριακές για παραβιάσεις νομοθεσίας. Συγκεκριμένα το κινεζικό χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση 6% ενώ χαμηλότερες απώλειες κατέγραψαν οι αγορές της Ιαπωνίας και του Χονγκ Κονγκ.

Επιπλέον πίεση ασκούν και οι ανησυχίες ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως δυσκολεύεται να ανακάμψει. Υπενθυμίζεται ότι η Wall Street παρέμεινε κλειστή χθες, ενώ σήμερα είναι ημιαργία και η αμερικανική αγορά θα κλείσει νωρίτερα.

Ο Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 0,30% στις 19.884 μονάδες, ο Hang Seng κατέγραψε πτώση 1,75% στις 22.095 μονάδες και ο Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες 5,5% στις 3.436,30 μονάδες.

Πτώση 0,16% σημείωσε και ο αυστραλέζικος ASX 200, κλείνοντας στις 5.202,58 ενώ και ο KOSPI έκλεισε με πτώση 0,08 στις 2.028,99

Στην Κίνα, η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή, Citic Securities, υποχώρησε 10,01% αφότου ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τις χρηματιστηριακές αρχές της χώρας σε έρευνα για υποτιθέμενη παράβαση των χρηματιστηριακών κανόνων.

Η Guosen Securities (-9,99%), η τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή της Κίνας με βάση τα assets, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται και αυτή υπό έρευνα, για τους ίδιους λόγους. Πτώση 3,8% εμφάνιζε και η Haitong Securities.

Οι κινεζικές χρηματιστηριακές αρχές αύξησαν την εποπτεία στον χρηματιστηριακό κλάδο, στο πλαίσιο της προσπάθειας καταστολής που εκτείνεται από την στόχευση των short sellers μέχρι τη σύλληψη κορυφαίων fund managers.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε υποχώρηση βρίσκεται και το ιαπωνικό νόμισμα από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν έφθασε στα 118,04 έναντι του δολαρίου. Παρόλα αυτά οι επενδυτές ελπίζουν ακόμη ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας θα διευρύνει το πρόγραμμα στήριξης, μετά από τη δημοσίευση των πρακτικών που εμφάνισαν ότι τα στελέχη της κεντρικής τράπεζας είναι ανοιχτά σε περαιτέρω δράση, εάν ο πληθωρισμός ξεφύγει από τον στόχο. Σήμερα, τα στοιχεία εμφάνισαν ότι οι τιμές καταναλωτή στην Ιαπωνία υποχώρησαν ελαφρώς για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο. Τα στοιχεία άφησαν να εννοηθεί ότι η διατήρηση του πληθωρισμού παραμένει απατηλή, παρά τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να τονώσει τις τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider