Συνεχίζει πτωτικά η Wall Street - Ισχυρή διόρθωση για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει πτωτικά η Wall Street - Ισχυρή διόρθωση για τον Nasdaq
Πτωτικές τάσεις κυριαρχούν στην Wall Street, με τα ισχυρότερα πλήγματα να αφορούν τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq

Πτωτικές τάσεις κυριαρχούν στη Wall Street, με τη μεγαλύτερη διόρθωση να καταγράφεται στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος έρχεται από απώλειες 2,5% τη Δευτέρα, που είναι και η χειρότερη μηναία επίδοση, και με τους τεχνολογικούς «γίγαντες» του δείκτη να συνεχίζουν να διολισθαίνουν.

Έτσι, οι δείκτες διαμορφώνονται ως εξής:

O βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,21%, στις 31.455 μονάδες.

Ο S&P 500, σημειώνει απώλειες 0,34%, στις 3.863 μονάδες.

Ο τεχνολογικός Nasdaq επίσης καταγράφει μείωση της τάξης του 1,15%, στις 13.177.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη προς τις επερχόμενες δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων και αντίστοιχα την των πληθωριστικών πιέσεων, δεν έχουν κοπάσει - αν και το δεκαετές ομόλογο είχε ελάχιστα μειωμένη απόδοση το πρωί της Τρίτης, ακολουθώντας το σκαρφάλωμα στο 1,39% τη Δευτέρα, που είναι και το υψηλότερο σημείο για φέτος.

Εντωμεταξύ, αύξηση 10,4% παρουσίασαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ για το Δεκέμβριο του 2020 σε ετήσιο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία από το δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο των τελευταίων 6 ετών και μια από τις μεγαλύτερες τα τελευταία 30 χρόνια ύπαρξης του σχετικού δείκτη.

Η Tesla του δισεκατομμυριούχου Έλον Μάσκ, χάνει 3,93% με τον αναλυτή Daniel Ives της Wedbush να σχολιάζει πως τώρα πια η Tesla και ο Έλον Μασκ είναι ταυτισμένοι με την τιμή του bitcoin, εξαιτίας της στήριξης, προφορικής και υλικής, του μεγιστάνα προς το κρυπτονόμισμα, η οποία συνέβαλλε στην «εκτόξευση» του.

Έτσι η μετοχή της Tesla ακολουθεί την πορεία πτώσης του bitcoin το οποίο, αφού έφτασε τις 59.000 δολάρια μέσα στο σαββατοκύριακο, τώρα είναι και πάλι κάτω από το ορόσημο των 50.000 δολαρίων.

Σε επίπεδο εταιρικών αποτελεσμάτων, η Home Depot ανακοίνωσε το ξεπέρασμα των προβλεπόμενων τριμηνιαίων κερδών ανά μετοχή κατά 3 σεντς. Η μετοχή της έχει απώλειες 3,52%.

Η Macy’s, αντίστοιχα, παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 80 σεντς, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για 12 σεντς ανά μετοχή. Το «χαρτί» της κερδίζει οριακά 0,15%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider