Νευρικότητα και απώλειες στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα και απώλειες στη Wall Street
Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street την Παρασκευή.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα δεδομένα από τις λιανικές απώλειες.

Οι λιανικές πωλήσεις σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 1,2% τον Ιούλιο διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 2,3%

Ωστόσο τριγμούς στην αμερικανική αγορά προκάλεσε η δήλωση της Δημοκρατικής πρέδρους της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόσι, που έβαλε τέλος στις συνομιλίες με τους Ρεπουμπλικάνους για το ζήτημα του νέου πακέτου μέτρων ενίσχυσης των Αμερικανών πολιτών. Εαν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι σήμερα, Παρασκευή τότε είναι πολύ πιθανόν, τα μέτρα να εφαρμοστούν μετά τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας «πανικό» στους αμερικανούς που περιμένουν να λάβουν τα επιδόματα.

Παράλληλα, η SocGen ανέφερε πως μέσω του «ράλι» που έχουν καταγράψει το τελευταίο διάστημα οι διεθνείς αγορές, έχουν ήδη αποτιμήσει την πιθανή εύρεση και διάθεση του εμβολίου, και πλέον είναι ιδιαίτερα ευάλωτες.

Ενδεικτικό είναι πως από τις 13 Μαρτίου που η Wall Street εισήλθε σε bear market ο Nasdaq έχει ενισχυθεί κατά 32,35% ο Dow Jones 31,58% και ο S&P 500 35,99%. Ωστόσο εάν οι αμερικανικές μετοχές ακολουθήσουν την πορεία των προηγούμενων bear markets, αυτό θα συνεπάγεται απώλειες που θα φτάσουν περίπου το 15% έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Όπως σημειώνει o Solomon Tadesse head of North American equity quant research «έχουμε φτάσει στο πικ, ακόμη και με όλα αυτά τα αισιόδοξα σενάρια», συμπληρώνοντας πως «η πτώση είναι πολύ πιο ορατή από την άνοδο για τις διεθνείς αγορές».

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones διολισθαίνει 0,21% στις 27.840 μονάδες. Απώλειες 0,03% στις 3.372 μονάδες καταγράφει ο δείκτης S&P 500, ενώ πτώση 0,06% σημειώνει ο Nasdaq στις 11.035 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider