Κέρδη 3,81% για τον Dow Jones σε εβδομαδιαία βάση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη 3,81% για τον Dow Jones σε εβδομαδιαία βάση
Απώλειες κατέγραψε ο Nasdaq διατηρώντας ωστόσο τις 11.000 μονάδες. Κέρδη για τον Dow Jones και τον S&P 500.

Απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, μετά τα στοιχεία από την αμερικανική αγοράς εργασίας. Διατήρησε τις 11.000 μονάδες ο τεχνολογικός δείκτης καταγράφοντας ωστόσο τις ισχυρότερες απώλειες.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πτώση της ανεργίας στο 10,2% από το 11,1% με την οικονομία να προσθέτει 1,76 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης. Η ανεργία έπεσε για τρίτο συνεχόμενο μήνα αλλά οι προσλήψεις που έγιναν ήταν λιγότερες από ότι τον προηγούμενο μήνα. Αυτό συνεπάγεται σύμφωνα με διεθνή μέσα πως ο κορονοϊός συνεχίζει την επέλαση του στην Καλιφόρνια το Τέξας και τη Φλόριντα που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας.

Παράλληλα, οι συνολικές απώλειες θέσεων απασχόλησης στους 3 πρώτους μήνες που χτύπησε η πανδημία τις ΗΠΑ έφτασαν τα 22 εκατομμύρια. Όποτε σύμφωνα με αναλυτές η κάλυψη αυτών των θέσεων θα αργήσει πολύ για τις ΗΠΑ.

Σαρώνει τις ΗΠΑ ο κορονοϊός

Οι νεκροί από την πανδημία του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα τους 160.000, είναι δηλαδή το ένα τέταρτο όσων έχουν καταγραφεί αθροιστικά σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Οι ΗΠΑ, η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως, μετρά 160.003 νεκρούς και 4,91 εκατομμύρια μολύνσεις. Οι θάνατοι αυξάνονται σε 23 Πολιτείες και τα κρούσματα σε 20, με βάση την ανάλυση δεδομένων των δύο τελευταίων εβδομάδων, σε σύγκριση με τα δεδομένα του αμέσως προηγούμενου δεκαπενθημέρου.

Σαρώνει την Καλιφόρνια, τη Φλοριντα και το Τέξας ο κορονοϊός

Μέσα σε εννέα ημέρες, οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 10.000. Τα περισσότερα θύματα προέρχονται από την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και το Τέξας, μολονότι οι μολύνσεις σε αυτές τις Πολιτείες φαίνεται ότι είναι σε καθοδική τροχιά.

Η συντονίστρια της ομάδας αντιμετώπισης της Covid-19 στον Λευκό Οίκο, Δρ Ντέμπορα Μπερξ, προειδοποίησε ότι η Βοστώνη, το Σικάγο, το Ντιτρόιτ και η Ουάσινγκτον μπορεί να παρουσιάσουν συρροές κρουσμάτων καθώς αυξάνεται το ποσοστό των τεστ που βγαίνουν θετικά σε αυτές τις πόλεις.

Δείκτες

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,17% στις 27.433 μονάδες. Οριακά κέρδη 0,06% στις 3.351 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης S&P 500, ενώ πτώση 0,87% σημείωσε ο Nasdaq στις 11.010.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Dow ενισχύθηκε 3,81%, ο Nasdaq 2,47% και ο S&P 500 2,45%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider