Σε πτώση του δολαρίου «ποντάρει» η Goldman Sachs

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πτώση του δολαρίου «ποντάρει» η Goldman Sachs
Οι short θέσεις στο δολάριο τείνουν να γίνουν ολοένα και πιο ελκυστικές, όσο οι χώρες ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους, επιχειρώντας την επιστροφή στην κανονικότητα.

Να «σορτάρει» το δολάριο ετοιμάζεται η Goldman Sachs, καθώς οι οικονομίες ανά τον πλανήτη έχουν περάσει σε τροχιά επανεκκίνησης, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να μην χρειάζονται τόσο την «ασφάλεια» του αμερικανικού νομίσματος.

Όπως επισημαίνει σε νέα έκθεσή της η αμερικανική τράπεζα, οι short θέσεις στο δολάριο τείνουν να γίνουν ολοένα και πιο ελκυστικές, όσο οι χώρες ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους, επιχειρώντας την επιστροφή στην κανονικότητα.

Μάλιστα, οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι ενθαρρυντικές δράσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους, όπως η πρόοδος στην κατεύθυνση του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, θα τονώσουν την ευρωπαϊκή οικονομία στην μετά τον κορονοϊό εποχή.

Έτοιμη να λάμψει η νορβηγική κορόνα

Στον αντίποδα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας εκτιμούν ότι η κορόνα της Νορβηγίας αναμένεται να ξεχωρίσει τους προσεχείς μήνες, καθώς οι υποδομές υγείας της Νορβηγίας είναι τόσο καλές που δίνουν στη χώρα – και κατ’ επέκταση στην οικονομία της – ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

«Η Νορβηγία μπορεί να υποστηρίξει τόσο την οικονομία της, όσο και το νόμισμά της», εκτιμά η Goldman Sachs.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider