Νευρικότητα στη Wall από τη «βουτιά» του ιδιωτικού τομέα

Wall

Απώλεια 20,2 εκατομμυρίων θέσεων απασχόλησης τον Απρίλιο.

Δεν άντεξαν στην πίεση της αγοράς οι δείκτες της Wall, την Τετάρτη με τους επενδυτές να ανησυχούν μπροστά στος χάος που δημιουργείται στον αμερικανικό ιδιωτικό τομεά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Automatic Data Processing οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα έχασαν 20,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας τον Απρίλιο. Το ποσοστό ανεργίας πιθανότατα ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο, με την πρόβλεψη του MarketWatch να αγγίζει το 15% - από μόλις 3,5% πριν από δύο μήνες.

Παράλληλα πολλές πολιτείες στις ΗΠΑ, έχουν αρχίσει να βάζουν μπροστά τις μηχανές, με την Νέα Υόρκη να βγαίνει από την καραντίνα στις 15 Μαΐου. Στην πρώτη φάση μπορεί να ξεκινήσουν και πάλι η οικοδομή, η μεταποιητική βιομηχανία και επιλεγμένα καταστήματα λιανικής. Θα ακολουθήσουν, στη δεύτερη φάση, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τα μεσιτικά γραφεία και τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων ενώ στην τρίτη μπορεί να επαναλειτουργήσουν τα εστιατόρια, οι υπηρεσίες εστίασης γενικότερα και τα ξενοδοχεία. Στην τέταρτη και τελευταία φάση εντάσσονται οι χώροι ψυχαγωγίας και διασκέδασης και τα σχολεία.

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones διολίσθησε 0,91% στις 23.664 μονάδες, κατά 0,70% κατέγραψε πτώση ο S&P 500 στις 2.848 μονάδες, ενώ κέρδη 0,51% κατέγραψε ο Nasdaq στις 8.854 μονάδες.

 

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ