Δεν κατάφερε να «ορθοποδήσει» η Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν κατάφερε να «ορθοποδήσει» η Wall Street
Έχασαν σημαντικό έδαφος οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή.

Ιδιαίτερα δύσκολη αποδείχθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street, με τα «σύννεφα» πάνω από το Χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης να πυκνώνουν ξανά.

Συγκεκριμένα, εδώ και αρκετές συνεδριάσεις οι δείκτες της Wall σημειώνουν σκαμπανεβάσματα εξαρτώμενοι κυρίως από την εξέλιξη του κοροναϊού.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 75.000, με τους θανάτους να ξεπερνούν τις 2.000. Την Πέμπτη ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Κίνα έφτασε τα 800.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε την Παρασκευή πως «την ώρα που μιλάμε, είμαστε ακόμη σε μια φάση όπου είναι δυνατόν να περιορίσουμε την επιδημία» αλλά «με ένα παράθυρο ευκαιρίας που αρχίζει να κλείνει», καθώς τα κρούσματα εκτός της Κίνας συνεχίζουν να αυξάνονται.

Την Πέμπτη σε ανάλυσή της η Goldman Sachs επισήμανε πως «ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η επίπτωση του κορωνοϊού στα κέρδη που μπορεί σε μεγάλο βαθμό να έχει υποτιμηθεί στις τρέχουσες τιμές των μετοχών, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι κίνδυνοι μιας διόρθωσης είναι υψηλοί».

Δείκτες

Οι δείκτες την Πέμπτη διατήρησαν το αρνητικό τους πρόσημο καθ' όλη τη συνεδρίαση με τον Dow Jones να διολισθαίνει κατά 0,77%, στις 28.994 μονάδες, τον S&P 500 να καταγράφει πτώση 1,07% στις 3.337 μονάδες, και το Nasdaq να σημειώνει πτώση 1,79% στις 9.576 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider