Πως θα αντιδράσουν οι αγορές στο αιματοκύλισμα του Παρισιού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πως θα αντιδράσουν οι αγορές στο αιματοκύλισμα του Παρισιού

Με το βλέμμα καρφωμένο στις δραματικές εξελίξεις που σημειώνονται στο Παρίσι, μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις το βράδυ της Παρασκευής, αναμένεται να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα οι αγορές.

«Οι διεθνείς αγορές αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπες με μια νέα εστία ανησυχιών», τονίζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC, επικαλούμενο τις θέσεις των μουδιασμένων αναλυτών μετά την τραγωδία του Παρισιού που έχει συγκλονίσει την υφήλιο.

«Οι επενδυτές δεν μπορούν παρά να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Γαλλία, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που σκόρπισε τον θάνατο στη χώρα. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πάντα δύσκολο να προβλέψει κανείς πως θα αντιδράσουν οι αγορές, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός που μας ακουμπά όλους και μας υπενθυμίζει το αίσθημα φόβου που κυριαρχεί γύρω μας», σχολιάζει ο Art Hogan, στρατηγικός αναλυτής της Wunderlich Securities.

Πρώτο θα αντιδράσει το πετρέλαιο

Από τη στιγμή που πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), τα συμβόλαια του πετρελαίου θα είναι τα πρώτα που θα αντιδράσουν, εκτιμά ο John Kilduff, στρατηγικός αναλυτής της Again Capital, αρμόδιος για θέματα ενέργειας.

Όπως προβλέπει, δεν αποκλείεται το πετρέλαιο να υποχωρήσει ακόμη και στα επίπεδα των 37 δολαρίων το βαρέλι, από τα 40 δολάρια στα οποία έκλεισε την Παρασκευή, προτού ο τρόμος κατακλύσει τη γαλλική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider