Ασπίδα προστασίας ενάντια στους φόβους που συνοδεύουν την ταχύτατη εξάπλωση του κοροναϊού αναζητούν οι επενδυτές, προκειμένου να θωρακίσουν τα κεφάλαιά τους και να αποφύγουν τις ριψοκίνδυνες επενδύσεις.

Τα τελευταία 24ωρα δύο επενδύσεις εμφανίζονται να κερδίζουν ολοένα και περισσότερους επενδυτές, λειτουργώντας ως «καταφύγια».

«Ναι» σε Βitcoin και χρυσό

Bitcoin και χρυσός κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος, όσων επιθυμούν να ελαχιστοποιήσουν την έκθεσή τους σε κάθε τι που μοιάζει ριψοκίνδυνο λόγω του κοροναϊού.

Το Bitcoin μετρά κέρδη 8% μόνο την τελευταία εβδομάδα, αγγίζοντας μάλιστα τα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2019.

Ο όγκος του χρυσού που έχει διακινηθεί τα τελευταία 24ωρα διεθνώς, έχει σκαρφαλώσει στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα επτά ετών, ενώ, την ίδια στιγμή, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων.

«Όχι» σε μετοχές και πετρέλαιο

Το διεθνές περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων έχει στρέψει τους επενδυτές στο Bitcoin και τον χρυσό, προκειμένου οι «παίκτες» της αγοράς να αποφύγουν τη μεταβλητότητα που παρουσιάζουν μετοχές και πετρέλαιο.