«Ανώμαλη προσγείωση» για τη Wall λόγω Boeing και κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ανώμαλη προσγείωση» για τη Wall λόγω Boeing και κοροναϊού
Οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν «στο κόκκινο» λόγω ανησυχιών για το μέλλον της Boeing, αλλά και για το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στις ΗΠΑ.

Με το «αριστερό» μπήκε στη νέα εβδομάδα η Wall Street, μετά την αργία της Δευτέρας λόγω της Ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν «στο κόκκινο», με τους επενδυτές να απογοητεύονται από τις ανακοινώσεις της Boeing πώς αργεί ακόμη η επιστροφή των 737 Max στους αιθέρες, αλλά και να εκφράζουν ανησυχία για το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones έκλεισε πτωτικά για πρώτη φορά σε έξι συνεδριάσεις, ενώ η Wall απομακρύνθηκε από τα ιστορικά υψηλά των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,52% στις 29.196 μονάδες, ο Nasdaq έχασε 0,19% στις 9.370 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,26% για να κλείσει στις 3.320 μονάδες.

Boeing: Δεν θα επιστρέψουν στους αιθέρες πριν τα μέσα του 2020 τα 737 Max

Δίχως τέλος μοιάζει για τη Boeing η κρίση με τα αεροσκάφη 737 Max που βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος από τον περασμένο Μάρτιο, μετά τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα του προηγούμενου χρόνου, που κόστισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα 737 Max θα αργήσουν να «πετάξουν» ξανά στους αιθέρες, καθώς η επιστροφή τους δεν θα πραγματοποιηθεί πριν τα μέσα του 2020.

Σύμφωνα με το CNBC, οι εποπτικές αρχές θα παρατείνουν τον έλεγχο στο σύστημα ελέγχου πτήσης, γεγονός που αναμένεται να παρατείνει την καθήλωση των αεροσκαφών μέχρι τα μέσα του 2020. Προηγουμένως, η εταιρεία προέβλεπε ότι οι εποπτικές αρχές θα ανάψουν το «πράσινο φως» εντός του Ιανουαρίου.

Με το που έγινε γνωστή η είδηση, η μετοχή της Boeing οδηγήθηκε σε βουτιά 5,5%. Στη συνέχεια, ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider