«Ράλι» για τον χρυσό - Ξεπέρασε τα 1.500 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ράλι» για τον χρυσό - Ξεπέρασε τα 1.500 δολάρια
Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο 1,24%  ήτοι 18,60 δολάρια φτάνοντας τα 1.515,30 ανά ουγγιά. 

Έσπασε το φράγμα των 1.500 δολαρίων ο χρυσός την Πέμπτη, λαμβάνοντας ώθηση από την πτώση του δολαρίου αλλά και τις αμφιβολίες για τις προοπτικές επίτευξης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.

Συγκεκριμένα, η Κίνα δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ σε πιο ευάλωτα και περίπλοκα οικονομικά ζητήματα βάζοντας ένα πήχη στο τι επιδιώξεις έχει. Κινέζοι αξιωματούχοι φαίνεται πως αναμένουν τις κρίσιμες εκλογές στις ΗΠΑ το 2020 ώστε να κρίνουν καλύτερα αν μπορούν να κερδίσουν περισσότερα υπογράφοντας μια εμπορική συμφωνία με ένα νέο πρόσωπο στην προεδρία.

Ορισμένοι από τους Κινέζους αξιωματούχους που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την αμερικανική πλευρά εκφράζουν χαμηλές προσδοκίες, καθώς θεωρούν ότι οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις ίσως να μην οδηγήσουν σε κάτι ουσιώδες, εκτός αν οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να αποσύρουν περισσότερους δασμούς. O Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να διαμηνύει πως βρισκόμαστε κοντά στην υπογραφή των πρώτων οικονομικών σταδίων της συμφωνίας αλλά απέχει πολύ από το να υπάρξει απόλυτη συμφωνία στα κρίσιμα ζητήματα.

Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο 1,24% ήτοι 18,60 δολάρια φτάνοντας τα 1.515,30 ανά ουγγιά φτάνοντας σε υψηλά πέντε εβδομάδων.

«Ο χρυσός κινείται ανοδικά από τις προσδοκίες ότι η εμπορική διένεξη μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας δεν θα τελειώσει σύντομα», δήλωσε σε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής στην Oanda.

Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν πως το πολύτιμο μέταλλο δεν θα διατηρήσει την ανοδική του τάση, τονίζοντας πως το σημερινό «ράλι» προήλθε από τις ισχυρές απώλειες που κατέγραψε το δολάριο μετά την μείωση των επιτοκίων από την Fed.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider