Πώς «χάθηκαν» κρυπτονομίσματα αξίας 1,75 δισ. δολαρίων - Η «μεγαλύτερη κλοπή του 2020»

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς «χάθηκαν» κρυπτονομίσματα αξίας 1,75 δισ. δολαρίων - Η «μεγαλύτερη κλοπή του 2020»
«Δυτικά» μέσα ενημέρωσης βλέπουν την ομάδα Lazarus πίσω από πληθώρα επιθέσεων σε ηλεκτρονικά «πορτοφόλια» και αγορές που συναλλάσονται κρυπτονομίσματα.

Μία ομάδα από τη Βόρεια Κορέα ονόματι Lazarus Group φαίνεται πως ευθύνεται για τη «μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων για το 2020» σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που εκτιμούν την αξία των χαμένων κρυπτονομισμάτων στα 1,75 δισ. δολάρια.

Οι χάκερς που «σώζουν» την Βόρεια Κορέα

«Δυτικά» μέσα ενημέρωσης βλέπουν την ομάδα Lazarus πίσω από πληθώρα επιθέσεων σε ηλεκτρονικά «πορτοφόλια» και αγορές που συναλλάσονται κρυπτονομίσματα. Μάλιστα, σύμφωνα με το CNN και το Forbes, οι οργανωμένες επιθέσεις από τους χάκερς της Βόρειας Κορέας έχουν στόχο της ενίσχυση της οικονομίας, η οποία δέχτηκε σοβαρό πλήγμα με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, με τα κλοπιμαία να χρηματοδοτούν τις κρατικές υποχρεώσεις της χώρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναλυτή Κιμ Γκράουερ τα «ξεπλυμένα» έσοδα από τις κλοπές κρυπτονομισμάτων έχουν κομβικό ρόλο στην ενίσχυση της οικονομίας της Βόρειας Κορέας «η οποία βασίζεται όλο και περισσότερο στους χάκερς για να γεμίσουν τα ταμεία της χώρας... ειδικά όταν συγκρίνουμε το ποσό των 1,75 δισ. δολαρίων με το ΑΕΠ της Βόρειας Κορέας».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider