Δεν αποκλείεται ράλι της στερλίνας το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν αποκλείεται ράλι της στερλίνας το 2020
«Το βρετανικό νόμισμα μπορεί να σκαρφαλώσει μέχρι τα επίπεδα των 1,65 δολαρίων το 2020», εκτιμά κορυφαίος αναλυτής που μίλησε στο CNBC.

Σε άνευ προηγουμένου ράλι μπορεί να επιδοθεί το 2020 η στερλίνα.

«Το βρετανικό νόμισμα μπορεί να σκαρφαλώσει μέχρι τα επίπεδα των 1,65 δολαρίων το 2020», εκτιμά κορυφαίος αναλυτής που μίλησε στο CNBC, δηλώνοντας μάλιστα πως η στερλίνα μπορεί να αποδειχθεί μια από τις κορυφαίες επενδύσεις διεθνώς για τη νέα χρονιά.

«Όσο περισσότερο πιστέψουν στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της βρετανικής οικονομίας οι επενδυτές, τόσο ισχυρότερο θα αποδειχθεί το ράλι για τη στερλίνα», σχολιάζει ο Michael Harris, ιδρυτής της Cribstone Strategic Macro.

«Το τελευταίο διάστημα, γίναμε όλοι μάρτυρες μιας χώρας που βρισκόταν σε… αναμονή. Μόλις καταστεί σαφής ο δρόμος που θα ακολουθήσει η Βρετανία, η στερλίνα θα πάρει τα πάνω της για τα καλά. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αναδειχθεί σε ένα από τα κορυφαία στοιχήματα του 2020», προβλέπει.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το βρετανικό νόμισμα επιδόθηκε σε άνοδο άνω του 2% τον προηγούμενο μήνα, αγγίζοντας τα επίπεδα των 1,35 δολαρίων, επικροτώντας τη σαρωτική νίκη των Συντηρητικών του Μπόρις Τζόνσον στις εκλογές του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, στα μέσα του τελευταίου μήνα του 2019, η στερλίνα επιδόθηκε σε πτώση στα επίπεδα των 1,31 δολαρίων όταν έγινε γνωστό ότι ο Μπόρις Τζόνσον έθεσε νέα προθεσμία για το Brexit στα τέλη του 2020.

«Το άλμα της στερλίνας θα είναι μεγάλο»

Ο Harris απέκλεισε μάλιστα, στη δήλωσή του στο CNBC, το ενδεχόμενο ενός «άτακτου» Brexit, ήτοι ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

«Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα εάν η στερλίνα θα φτάσει τα 1,55 δολάρια ή τα 1,75 δολάρια. Αυτό όμως που μπορώ να πω είναι ότι το άλμα της θα είναι τεράστιο», σημείωσε.

Μάλιστα, αποκωδικοποιώντας τις προβλέψεις του, εκτίμησε ότι το βρετανικό νόμισμα θα κινηθεί ήπια το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, για να «πατήσει γκάζι» αργότερα μέσα στο χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider