Το Bitcoin έχασε 3.000 δολάρια σε ένα μήνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Bitcoin έχασε 3.000 δολάρια σε ένα μήνα
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάιο έχει υποχωρήσει το κρυπτονόμισμα. Γιατί δεν έρχεται «φρέσκο» χρήμα στην αγορά.

Μια από τις πιο δύσκολες περιόδους του βιώνει το Bitcoin, καθώς μέσα σε μόλις ένα μήνα, η τιμή του έχει χάσει 3.000 δολάρια!

Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα του κόσμου «βούτηξε» στα 6.558 δολάρια χθες Δευτέρα, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάιο. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το CoinDesk – και παρουσιάζει το CNBC – το Bitcoin έχει χάσει 3.000 δολάρια μέσα σε ένα μήνα.

Ο ρόλος της Κίνας

Οι επενδυτές έφυγαν άρον άρον από το διάσημο κρυπτονόμισμα, όταν η Κίνα αποφάσισε να επιταχύνει τα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις και δραστηριότητες που συνδέονται με την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin πραγματοποίησε άλμα πάνω από τα 10.000 δολάρια τον περασμένο μήνα, μετά τις δηλώσεις των κινεζικών αρχών ότι θα προάγουν την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, την περασμένη Παρασκευή, η κεντρική τράπεζα της Κίνας εξέδωσε ηχηρές προειδοποιήσεις προς τους επενδυτές, ζητώντας τους να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί απέναντι στις εξελίξεις που αφορούν στα κρυπτονομίσματα.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι το Πεκίνο έχει τηρήσει πολύ αυστηρή στάση έναντι της αγοράς κρυπτονομισμάτων, επιβάλλοντας μια σειρά από περιορισμούς από το 2017 και έπειτα.

«Μαθημένο στα δύσκολα»

«Η τρέχουσα εβδομάδα είναι μια από τις χειρότερες στην ιστορία των ψηφιακών assets», σχολιάζει ο Jeff Dorman, κορυφαίο στέλεχος της Arca, μιλώντας στο CNBC. «Η αγορά είναι ξεκάθαρα σε πτωτική τροχιά, καθώς της λείπει το ‘φρέσκο’ χρήμα».

Όπως επισημαίνει ο Dorman, το Bitcoin είναι γνωστό για τα ισχυρά του comeback μετά τα μαζικά sell-offs.

Το κρυπτονόμισμα κέρδισε 70% σε διάστημα τεσσάρων μηνών μετά από πτώση 16% το 2016. Ομοίως, κέρδισε 89% το τετράμηνο που ακολούθησε μετά από βουτιά 22% το 2015.

Το Bitcoin ωστόσο παραμένει πολύ μακριά από τα ιστορικά υψηλά του στα 20.000 δολάρια, τα οποία άγγιξε τον Δεκέμβριο του 2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider