Πετρέλαιο: Ανακάμπτει η ζήτηση - Σε ανοδική τροχιά οι τιμές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ανακάμπτει η ζήτηση - Σε ανοδική τροχιά οι τιμές
Το αργό διαπραγματεύεται στα 40,52 δολάρια κταγράφοντας άνοδοκατά 3,18% και το μπρεντ στα 42,56 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 3,13%.

Σε ανοδική τροχιά κινείται το πετρέλαιο την Τετάρτη ενώ βελτιώνεται το κλίμα στη διεθνή αγορά. Ο Amin Nasser, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου στον κόσμο, της Saudi Aramco, σε συνέντευξή του στο CERAWeek Conversations, δήλωσε «πολύ αισιόδοξος» για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

«Τα χειρότερα στην αγορά του πετρελαίου έχουν τελειώσει», ανέφερε ο Nasser ενώ αναφέρθηκε στην ανάκαμψη της ζήτησης. «Το βλέπουμε στην Κίνα σήμερα - είναι σχεδόν στο 90%. Στη βενζίνη είναι περίπου 95% στην Κίνα. Η βενζίνη και το ντίζελ ανεβαίνουν στα επίπεδα πριν από το COVID », δήλωσε ο ανώτατος διευθυντής του κρατικού γίγαντα πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας.

Η ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου θα εξαρτηθεί από το αν θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων, δήλωσε ο Nasser, αλλά σημείωσε ότι δεν ανησυχεί υπερβολικά για αυτό, επειδή οι χώρες και οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα θα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι εάν χτυπήσει ένα δεύτερο κύμα COVID-19.

Η Saudi Aramco έχει συμβάλει στη διαχείριση του εφοδιασμού με πετρέλαιο στην αγορά. Φέτος, η Aramco άντλησε 12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο και η Σαουδική Αραβία τήρησε την υπόσχεσή της στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+ να μην "πλημμυρίσει" με πετρέλαιο την αγορά.

Οι Σαουδάραβες προσπαθούν τώρα να μειώσουν το πλεόνασμα των αποθεμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς η ανάκαμψη της ζήτησης συνεχίζει να είναι αργή, ενώ οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να είναι ασταθείς και χαμηλότερες από αυτές που το Βασίλειο θεωρεί ανεκτές για τα έσοδα του προϋπολογισμού του. Η Aramco εργάζεται για να μειώσει το αποτύπωμά της άνθρακα, δήλωσε ο Nasser στην IHS Markit, ενώ αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες πετρελαίου καταβάλλουν επιπλέον προσπάθειες και έχουν δεσμευτεί μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικό μέρος του ενεργειακού μείγματος μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, θα είναι καθαρότερο γιατί εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα », δήλωσε ο Nasser.

Την Τετάρτη (12.25 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 40,52 δολάρια κταγράφοντας άνοδοκατά 3,18% και το μπρεντ στα 42,56 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 3,13%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider