Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για αύξηση της ζήτησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για αύξηση της ζήτησης
Το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 62,53 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,58%.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, μετά από τη δημοσίευση για τα στοιχεία της αμερικανικής βιομηχανίας που έδειξαν πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα, ενώ ώθηση στην τιμή του «μαύρου χρυσού» έδωσαν και τα θετικά σχόλια από τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την την αμερικανική οικονομία.

Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε την Τετάρτη ότι η αμερικανική οικονομία θα διέλθει από μια "διαρκή επέκταση" με την πρόσθετη μείωση των επιτοκίων να γίνεται αισθητή ενισχύοντας τις ελπίδες για αυξημένη ζήτηση για αργό.

Η «ρομαντική άποψη» του Powell για την αμερικανική οικονομία ενισχύει την άποψη ότι η Fed θεωρεί ότι η οικονομία βρίσκεται σε θετική πορεία, δήλωσε ο Stephen Innes, αναλυτής στην AxiTrader.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 541.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 8 Νοεμβρίου στα 440 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου. Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών.

Tην Πέμπτη το πρωί (9.04 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 57,49 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,65% και το μπρεντ στα 62,53 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,58%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider