Ο «Κίτρινος Δράκος» πιέζει τις τιμές του πετρελαίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο «Κίτρινος Δράκος» πιέζει τις τιμές του πετρελαίου
Τα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας πιέζουν το πετρέλαιο.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή λόγω των στοιχείων για την οικονομία της Κίνας, αφού ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως κατέγραψε το ασθενέστερο τρίμηνο της οικονομικής ανάπτυξης σε διάστημα σχεδόν τριών δεκαετιών.

Το τρίτο τρίμηνο, εν μέσω συνεχιζόμενων εμπορικών εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ρυθμός αύξησης του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Κίνας (ΑΕΠ) επιβραδύνθηκε κατά 6% σε ετήσια βάση.

«Τα στοιχεία αυτά έχουν επηρεάσει σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα το κλίμα και είδαμε ότι οι περιφερειακές χρηματιστηριακές αγορές και τα συμβόλαια πετρελαίου κινούνται χαμηλότερα εξαιτίας αυτού», δήλωσε ο Jeffrey Halley, αναλυτής αγοράς στην OANDA.

Η αύξηση της ζήτησης τείνει να παρακολουθεί τις τάσεις της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά ο Halley ανέφερε ότι η ανάγκη της Κίνας για πετρέλαιο δεν θα υποχωρήσει σύντομα.

Παράλληλα, η κοινή τεχνική επιτροπή για την παρακολούθηση μιας παγκόσμιας συμφωνίας για μείωση της παραγωγής μεταξύ του ΟΠΕΚ και των εταίρων του καρτέλ, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, διαπίστωσε ότι η τήρηση των περικοπών για το Σεπτέμβριο ανήλθε στο 236%.

«Οι ανησυχίες σχετικά με την ηπιότερη αύξηση της ζήτησης πετρελαίου και τις αμφιβολίες για την ικανότητα του ΟΠΕΚ να αποκαταστήσει την ισορροπία της αγοράς με το σημερινό ρυθμό περικοπής της παραγωγής θα αποτελέσουν βασικό παράγοντα που θα επηρεάσει τις τιμές στο εγγύς μέλλον», ανέφερε η ANZ Research σε σημείωμα.

Την Παρασκευή το πρωί (11.18 ώρα Ελλάδος) το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 59,81 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,17%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider