Κατεύθυνση αναζητά το πετρέλαιο με τους επενδυτές να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην ομιλία  του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει αν θα μειώσει τα επιτόκια για δεύτερη φορά φέτος για να ενισχύσει τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

«Προς το παρόν, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον Powell και οι επενδυτές αναρωτιούνται για το αν θα επιμένει στην αξιοπιστία της αμερικανικής οικονομίας ή αν θα υπογραμμίσει τους αυξανόμενους κινδύνους που διατρέχει. Η ερμηνεία των επενδυτών για την πολιτική της Powell έχει στόχο να επηρεάσει τις αγορές», δήλωσε ο αναλυτής Han Tan.

Ωστόσο, οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου από τα μέλη του ΟΠΕΚ και τη Ρωσία, καθώς και οι μειωμένες εξαγωγές από το Ιράν και τη Βενεζουέλα λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ, συνέχισαν να υποστηρίζουν τις τιμές του αργού πετρελαίου.

Την Παρασκευή το μεσημέρι (14.36 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 55,36 δολάρια καταγράφοντας μικρή άνοδο κατά ο,02% και το μπρεντ στα 59,85 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 0,15%.