Επιλεκτικές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επιλεκτικές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Σταθεροποιητικά άνοιξε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις.

Η προσέγγιση της κρίσιμης στήριξης των 590 μονάδων οδηγεί κάποιους επενδυτές που μπήκαν στα χαμηλά των 420 μονάδων να κατοχυρώνουν κέρδη.

Το επόμενο εμπόδιο για τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη είναι οι 620 μονάδες, δηλαδή ο Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών, επίπεδα που για να ξεπεραστούν θα πρέπει να είναι υποστηρικτικές οι εξελίξεις γύρω από την αξιολόγηση.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 577, 89 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,24%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,15 εκατ. ευρώ.Ανοδικά κινούνται 14 μετοχές, 32 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,35%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,23%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ +10%, Πετρόπουλος +9,78%, Νηρέας +5,38% και ΕΛΤΟΝ +1,64%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κορρές -5,51%, ΕΥΑΘ -3,41%, Αλουμύλ -3,17% και Σαράντης -2,98%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΕΥΔΑΠ: Προτείνει σταθερά οικιακά τιμολόγια, αύξηση στα πάγια και τέλος αποχέτευσης από το 2026

Οι πιο «χρυσές» ομάδες του 2025

Hydra Rock: «Μαζεύει» εγκρίσεις το mega σύνθετο τουριστικό project των 474,6 εκατ. του Γ. Βαρδινογιάννη

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider