Αρνητικά πρόσημα στη Wall, λόγω πετρελαίου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αρνητικά πρόσημα στη Wall, λόγω πετρελαίου

Με αρνητικά πρόσημα υποδέχθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες τη νέα (εορταστική) εβδομάδα, με τους επενδυτές να παραμένουν προβληματισμένοι για τις πιέσεις που εξακολουθεί να δέχεται η τιμή του πετρελαίου. Τη Δευτέρα η τιμή του «μαύρου χρυσού» κατέγραψε νέες, βαριές απώλειες 3,4% για να κλείσει στα επίπεδα των 36,80 δολαρίων το βαρέλι, στη σκιά της αύξησης των αποθεμάτων.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, o Dow Jones έκλεισε με απώλειες κατά 0,14% στις 17.528 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,15% στις 5.040 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,19% στις 2.056 μονάδες.

Στο μεταξύ, πτωτικές τάσεις καταγράφηκαν και στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας – και μιας από τις τελευταίες για το 2015 – με τους επενδυτές να εμφανίζονται εκ νέου προβληματισμένοι για την πορεία της τιμής του πετρελαίου.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,46% στις 364,58 μονάδες. Κλειστή παρέμεινε η αγορά του Λονδίνου τη Δευτέρα, λόγω εορτών. Πτώση 0,58% κατέγραψε ο DAX στην Φρανκφούρτη στις 10.666 μονάδες, ενώ κατά 0,84% στις 4.624 μονάδες τερμάτισε ο CAC 40 στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το μήνυμα Μητσοτάκη για «plan B» - Έξαλλος ο Πιερρακάκης

Πόσα κερδίζουν οικογένειες και συνταξιούχοι από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

«Τρίποντο» στους κλάδους του retail και των τροφίμων βάζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider