Euroxx: Ανεβάζει στα 8,10 ευρώ την τιμή-στόχο για ΕΧΑΕ

Δημήτρης Ζάντζας
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Euroxx: Ανεβάζει στα 8,10 ευρώ την τιμή-στόχο για ΕΧΑΕ
Όπως αναφέρει η Euroxx, οι βασικοί καταλύτες που αναμένονται αφορούν την πιθανή προσφορά από τη Euronext και την πιθανή αναβάθμιση από τον MSCI σε καθεστώς Αναπτυγμένης Αγοράς.

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΕΧΑΕ προχωρούν οι αναλυτές της Euroxx Securities. Συγκεκριμένα, ανεβάζουν την τιμή-στόχο στα 8,10 ευρώ, έναντι 6,50 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση Equalweight.

Όπως επισημαίνουν, η ΕΧΑΕ διαπραγματεύεται με P/E 16x και EV/EBITDA 9,8x, ήτοι με discount 35%-40% σε σχέση με διεθνείς ομοειδείς τίτλους (αλλά κοντά στα αντίστοιχα μεγέθη του Χρηματιστηρίου της Βαρσοβίας), υποθέτοντας μέσο ημερήσιο τζίρο συναλλαγών στα 200 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2025.

Όπως αναφέρει η Euroxx, οι βασικοί καταλύτες που αναμένονται αφορούν την πιθανή προσφορά από τη Euronext και την πιθανή αναβάθμιση από τον MSCI σε καθεστώς Αναπτυγμένης Αγοράς.

Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον της Euronext, η Euroxx σχολιάζει ότι αποτελεί «μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και την κεφαλαιαγορά, σηματοδοτώντας μια σημαντική στροφή σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν» και ότι οι μέτοχοι του ΧΑ θα πρέπει πιθανώς να αναμένουν βελτιωμένο λόγο ανταλλαγής ώστε η δημόσια πρόταση να είναι επιτυχής.

Σχετικά με τα μεγέθη της ΕΧΑΕ, οι αναλυτές της Euroxx αναμένουν ότι τα EBITDA του 2025 θα αυξηθούν άνω του 50%, λόγω σημαντικής ανόδου του όγκου συναλλαγών, της κεφαλαιοποίησης και των παραγώγων. Εκτιμούν επίσης ότι τα τρέχοντα επίπεδα του όγκου συναλλαγών είναι βιώσιμα και αναμένουν ο μέσος ημερήσιος τζίρος να ανέλθει σε 200 εκατ. ευρώ το 2025, από 140 εκατ. ευρώ το 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΕΥΔΑΠ: Προτείνει σταθερά οικιακά τιμολόγια, αύξηση στα πάγια και τέλος αποχέτευσης από το 2026

Οι πιο «χρυσές» ομάδες του 2025

Hydra Rock: «Μαζεύει» εγκρίσεις το mega σύνθετο τουριστικό project των 474,6 εκατ. του Γ. Βαρδινογιάννη

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider