Υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού την Τρίτη, αφού έφτασε σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί ενόψει των πιθανών διαπραγματεύσεων μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου ηγέτη Σι Τζινπίνγκ για τους δασμούς.
Συγκεκριμένα, ο χρυσός στην αγορά σποτ υποχώρησε κατά 0,8% στα 3.352,45 δολάρια, αφού άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Μαΐου νωρίτερα ενδοσυνεδριακά. Τα futures του χρυσού των ΗΠΑ έχασαν 0,6% στα 3.350,6 δολάρια.
Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή του ασημιού στην αγορά σποτ διολίσθησε 0,03% στα 34,67 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα πρόσθεσε 1,08% στα 1.074,80 δολάρια και το παλλάδιο κέρδισε 3,11% στα 1.024 δολάρια. Το δολάριο κέρδισε 0,5% έναντι ομολόγων του, καθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.
Οι αγορές είναι σε εγρήγορση ενόψει μιας πιθανής τηλεφωνικής συνδιάλεξης Τραμπ-Χι αυτή την εβδομάδα, αφού ο Τραμπ κατηγόρησε την Κίνα ότι παραβιάζει μια συμφωνία για την αναστολή των δασμών. Οι συνομιλίες έρχονται καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου συνεχίζουν να «σιγοβράζουν».
Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την Παρασκευή τα στοιχεία για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες των ΗΠΑ, καθώς και μια σειρά ομιλητών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για ενδείξεις σχετικά με την νομισματική πολιτική.