Νέα κέρδη για τον χρυσό μετά τον «πόλεμο» δασμών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέα κέρδη για τον χρυσό μετά τον «πόλεμο» δασμών
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Λόγω του ασθενέστερου δολαρίου και της αυξημένης ζήτησης για ασφαλή καταφύγια εν μέσω κλιμάκωσης των εμπορικών συγκρούσεων των ΗΠΑ με Κίνα, Καναδά και Μεξικό μετά την επιβολή νέων δασμών από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Νέα άνοδο κατέγραψε ο χρυσός την Τρίτη, λόγω του ασθενέστερου δολαρίου και της αυξημένης ζήτησης για ασφαλή καταφύγια εν μέσω κλιμάκωσης των εμπορικών συγκρούσεων των ΗΠΑ με Κίνα, Καναδά και Μεξικό μετά την επιβολή νέων δασμών από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο χρυσός στην αγορά σποτ ενισχύθηκε 0,7% στα 2.914 δολάρια η ουγγιά ενώ μετρά κέρδη άνω του 11% μέχρι στιγμής φέτος ενώ άγγιξε το ιστορικό υψηλό των 2.956,15 δολαρίων στις 24 Φεβρουαρίου. Τα futures του χρυσού στις ΗΠΑ αναρριχήθηκαν 0,8% στα 2.925,1 δολάρια.

Όσον αφορά την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, το ασήμι στην αγορά σποτ πρόσθεσε 0,3% στα 31,79 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα διαμορφώθηκε στα 961,80 δολάρια και το παλλάδιο σκαρφάλωσε 1% στα 947 δολάρια.

«Η εφαρμογή των δασμών φέρνει υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας στις αγορές και τα ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός και το ασήμι συνεχίζουν να τα πηγαίνουν καλά», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μένγκερ, διευθυντής μετάλλων στην High Ridge Futures. «Το δολάριο έχει δεχτεί πίεση από τα άλλα σημαντικά νομίσματα, οπότε και αυτό ήταν υποστηρικτικό», πρόσθεσε.

«Με το Trump 2.0 να προσφέρει ακριβώς το χάος που υποσχέθηκε στις εκλογές στις ΗΠΑ, οι δυτικοί επενδυτές συντάσσονται με τις κεντρικές τράπεζες των αναδυόμενων αγορών και αγοράσουν χρυσό ως παντός καιρού αντιστάθμισμα», επεσήμανε ο Άντριαν Ας, επικεφαλής έρευνας στην ηλεκτρονική αγορά BullionVault.

«Οποιαδήποτε ένδειξη επιβράδυνσης της οικονομίας των ΗΠΑ θα δυνάμωνε τις εκκλήσεις για περισσότερες μειώσεις επιτοκίων από τη Fed και θα λειτουργούσε υποστηρικτικά απέναντι στην τιμή του χρυσού. Συνεχίζουμε να φαινόμαστε θετικοί για την πορεία του πολύτιμου μετάλλου τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο αναλυτής της UBS, Τζιοβάνι Σταουβόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δάνεια ν. Κατσέλη: Το κόστος για τράπεζες και Δημόσιο, τι αλλάζει για τους δανειολήπτες

ΤτΕ: Ενίσχυση ηλεκτρονικών πληρωμών και κινήτρων για περιορισμό της φοροδιαφυγής

Η νέα βερσιόν της «επανίδρυσης του κράτους» - Ο Τσίπρας ξεγράφει την «πρώτη φορά Αριστερά» - Ο ψυχρός πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider