Τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα 2 ετών σημείωσε η ρουπία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα 2 ετών σημείωσε η ρουπία
ρουπία Ινδίας
Τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα σχεδόν 2 ετών σημείωσε η ρουπία, καθώς η ζήτηση δολαρίων στα τέλη του μήνα από τους εισαγωγείς λειτούργησε ως «βαρίδι» για το ινδικό νόμισμα.

Τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα σχεδόν 2 ετών σημείωσε η ρουπία, καθώς η ζήτηση δολαρίων στα τέλη του μήνα από τους εισαγωγείς λειτούργησε ως «βαρίδι» για το ινδικό νόμισμα.

Αναλυτικότερα, η ρουπία υποχώρησε κατά 0,6% στο νέο ιστορικό χαμηλό των 85,7437 ρουπιών ανά δολάριο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2023.

Οι ανησυχίες για το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου και τη βραδύτερη τοπική ανάπτυξη έχουν ασκήσει πιέσεις στη ρουπία, σε συνδυασμό με την παγκόσμια ισχύ του δολαρίου.

Η ρουπία, που είναι ένα από τα νομίσματα παγκοσμίως με τη χαμηλότερη μεταβλητότητα, έχει σημειώσει νέα ιστορικά χαμηλά αυτόν τον μήνα, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου επιβάρυνε τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών. Οι traders παρακολουθούν την προσέγγιση του νέου διοικητή της κεντρικής τράπεζας στις παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν μεγαλύτερη μεταβλητότητα στο νόμισμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Γιορτινά και με παροχές μπαίνει ο Δεκέμβρης - Βρέχει βιβλία - Και Γλέζος, και Παλαιστίνη και σμόκιν ο Δούκας

Ασανσέρ: Προς παράταση οι δηλώσεις στο Μητρώο Απογραφής Ανελκυστήρων

«Βόμβα» ΟΟΣΑ για τους νέους: Αυξημένα όρια ηλικίας και χαμηλές συντάξεις - Τα δυσμενή σενάρια για την Ελλάδα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider