Ευρωαγορές: Πτώση 1,5% για τον CAC 40 καθώς «βαραίνει» το γαλλικό μήνυμα - «Βουτιά» άνω του 4% της BP

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Πτώση 1,5% για τον CAC 40 καθώς «βαραίνει» το γαλλικό μήνυμα - «Βουτιά» άνω του 4% της BP
Οι επενδυτές εξακολουθούν να «διαβάζουν» τον αντίκτυπο των γαλλικών εκλογών

Χαμηλότερα έκλεισαν οι μετοχές στις ευρωαγορές την Τρίτη, με τους αναλυτές να εξακολουθούν να «διαβάζουν» τον αντίκτυπο των γαλλικών εκλογών και της ανατροπής που έφερε το «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» στην κορυφή και τον ηγέτη του Ζαν - Λυκ Μελανσόν να προσπαθεί να δώσει λύση στην αβεβαιότητα και την ακυβερνησία, με μία ετερόκλιτη συμμαχία της ριζοσπαστικής αριστεράς, των κομμουνιστών, των σοσιαλιστών και των οικολόγων. Την ίδια στιγμή οίκοι αξιολόγησης όπως οι Moody's και S&P, χτυπούν το «καμπανάκι» εάν εφαρμοστεί το «ριζοσπαστικό πρόγραμμα» της Αριστεράς, που θέλει να ανατρέψει από την πολύ αντιδημοφιλή συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μέχρι την κατάργηση νόμου περί μετανάστευσης και της τελευταίας μεταρρύθμισης για το επίδομα ανεργίας, καθώς και την αύξηση των κατώτατου μισθού.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Stoxx 600 υποχώρησε 0,90% στις 511,76 μονάδες, με τον κλάδο του λιανεμπορίου να χάνει 1,65%. Ο Eurostoxx 50 διολίσθησε 1,32% στις 4.904 μονάδες.

Ο γαλλικός CAC 40 αποδυναμώθηκε 1,56% στις 7.508 μονάδες, διευρύνοντας τις απώλειες καθώς περνούσε η ώρα.

Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στο -0,66% στις 8.139 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ολοκλήρωσε στο -1,34% στις 18.223 μονάδες. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 0,53% στις 33.864 μονάδες. Στην Ισπανία, τέλος, ο δείκτης IBEX 35 διολίσθησε 1,12% στις 10.898 μονάδες.

Στο ταμπλό η BP υποχώρησε 4,13% μετά από ανακοίνωση ότι αναμένει πλήγμα μεταξύ έως και 2 δισ. δολάρια στα κέρδη του β' τριμήνου.

Επίσης, η μετοχή της Novo Nordisk -που φτιάχνει το φάρμακο κατά της παχυσαρκίας, Wegovy- υποχώρησε 1,89% μετά την ανάλυση από το περιοδικό JAMA Internal Medicine που έδειξε ότι η αντίπαλη θεραπεία της φαρμακευτικής Eli Lilly οδήγησε σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αντιμέτωπη με την... επικίνδυνη αγορά ομολόγων η Γαλλία

Υπερδιπλασιάστηκε στα 1,38 δισ. δολάρια η λεία των χάκερ σε crypto το α' μισό του 2024

Οι κινήσεις και το flow των διαχειριστών στις ελληνικές μετοχές

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider